Vankan pojille maastojuoksusta SM-hopeaa

Tänään Janakkalassa käydyissä SM-maastojuoksuissa Kalannin Vankan pojat nappasivat hopeaa P15-sarjan joukkuekilpailussa.

Matkana pojilla oli neljä kilometriä. Puolimatkassa Jussi Ankelo oli sijalla 14 ja Remi Holvitie kaksi sijaa heikommin, mutta matkaa kärkeen oli van kuusi ja kahdeksan sekuntia. Otto Hiivola oli puolimatkassa 21. 15 sekuntia kärjestä ja Lauri Saarinen 32. 28 sekuntia kärjestä.

Toisella puolikkaalla poikien ero kärkeen kasvoi, mutta sijoitukset paranivat melkein kaikilla. Jussi nousi lopulta kymmenenneksi, Remi 14:nneksi, Lauri kiri toisella kierroksella Oton ohi sijalle 29 ja Otto oli lopulta 32.

Sarjan voitti Kannuksen Uran Eemeli Katajalaakso ajalle 13:44 eli neljän kilometrin matka sujui alle 3,5 minuutin kilometrivauhtia. Jussi Ankelo jäi voittajasta lopulta 39 sekuntia, Remi Holvitie 52 sekuntia, Lauri Saarinen 1:29 ja Otto Hiivola 1:49.


Kolmen kilpailijan joukkuekisassa Vankka sai siis 53 sijapistettä. Mestaruuden vei Tampereen Pyrintö 34 pisteellä ja kolmas oli Jyväskylän Kenttäurheilijat 69 pisteellä.


Sarjan tulokset löytyvät tästä ja joukkuetulokset tästä.

Artikkelikuva: Kalannin Vankan P15-sarjan pojat Remi Holvitie (vas.), Jussi Ankelo ja Lauri Saarinen nappasi maastojuoksun SM-kisoissa joukkuehopeaa, Otto Hiivola (oikealla) oli varmistamassa menestystä, vaikka ei mitalijoukkueeseen mahtunutkaan. Kuva Vakka-Suomen maastojuoksuista, jossa pojat nappasivat nelosvoiton.