USB:n pojille turnausvoitto Ruotsissa

Uudenkaupungin Salibandyn poikien 07 Black -joukkue päätti pelikautensa 18-19 ensimmäiseen ulkomaan turnaukseen. Matka suuntautui Älvsjö Cuppiin Tukholmaan, jossa odottivieras maa ja täysin vieraat joukkueet, joiden tasosta ei ollut etukäteen mitään aavistusta.

Turnauksessa pelattiin neljän joukkueen lohkoissa, eli pelejä tuli kolme ja jatkolohkoja ei ollut. Peliaika oli 2×15 minuuttia tehokasta aikaa.


Ensimmäinen peli oli ehkä odotetuin, kun vastaan asettui Järfalla Spidersit, kaikki olivat odottaneet kovasti Hämähäkkien kohtaamista. Peli alkoi Spidersien shokkihoidolla, kun vain 13 sekunnin jälkeen Spidersit avasivat maalitilinsä.

Peli jatkui tasaisissa merkeissä ja tilanteita oli molemmilla joukkueilla. Vihdoin vajaat 10 minuutin pelin jälkeen USB sai maalitilinsä auki Mikael Kauhan iskiessä vaparista pallon häkkiin. Avausmaali vapautti USB:n pelin ja ennen erän loppua taululla oli lukemat 5-1.


Toisessa erässä paikkoja oli jälleen molemmilla joukkueilla, mutta maalin makuun päästiin vasta lähellä erän puoliväliä, kun Kauha iski taululle jo 6-1 lukemat. Vain hetki sen jälkeen Spidersit saivat rankkarin, jonka edessä Jyri Tuomaala oli voimaton, lukemat 6-2.

Nyt odotettiin saako Spiderit hengen päälle, paikkoja oli kyllä, mutta Tuomaala piti maalinsa puhtaana. USB kaunisteli loppulukemiksi 9-2, viimeisessä maalissa oli jo varsinaista namuttelun makua.


Toisessa pelissä vastaan asettui Vendelsö IK. Valmentaja Pasi Kauhan ohje peliin oli, että jatketaan siitä mihin jäätiin avauspelissä. Ohje olikin tehokas, sillä vain reilut 20 sekuntia ehti kulua, kun Rivinius iski maalin edestä 1-0. Ilo johdosta oli lyhytaikaista, sillä Vendelsö iski pelin tasoihin harhasyötöstä vain alle minuutin pelin jälkeen.

Muutaman minuutin jälkeen iski Kauha pelin 2-1 ja hetki sen jälkeen otti 2 minuutin jäähyn. USB:llä oli kuitenkin henki päällä ja 3-1 lukemat viimeisteli Veeti Kuusisto alivoimalla. Saman ylivoiman aikana Vendelsö kavensi tilanteen 3-2. Ennen erän loppua Kauha lisäsi johdon 4-2.


Toisen erän alkuun Mikael Nikusaari jo 5-2 Syrin syötöstä. Vendelsö kiri vielä tilanteeseen 6-3, mutta USB meni lopussa menojaan ja loppulukemat 10-3 viimeisteli Veeti Kuusisto.


Päätöspeliä Grimsta AIK punaisia vastaan pidettiin etukäteen kovimpana, olihan joukkue ottanut USB:n tavoin voiton kahdesta aikaisemmasta pelistä.

Ensimmäisen erän alku olikin pyöritystä USB:n päässä, mutta kun joukkue pääsi paremmin sisään peliin, Kauha rikkoi kuparisen ja tilanne 1-0. USB onnistui maalin teossa vielä neljästi ja siirtyi tauolle 5-0 tilanteessa, Joona Syrin kahdella ja Joona Koskisen sekä Riviniuksen maaleilla.


Toisen erän alussa Kauha siirsi joukkueen jo 6-0 johtoon. Heti perään Grimsta kavensi 6-1, se jäikin joukkueen ainoaksi maaliksi. Aatu Saarinen osui vielä kahdesti, Kuusisto kerran ja loppulukemat 10-1 viimeisteli Frans Majalainen.


USB:n tehokkaimpina turbauksessa häärivät Kauha 9+2, Rivinius 4+7, Syri 4+7, Kuusisto 5+2, Saarinen 3+1 ja Nikusaari 1+3. Hienon turnauksen pelasi myös maalivahti Tuomaala torjuen useita vaarallisia läpiajoja, kolmessa pelissä 6 päästettyä maalia ei ole salibandyssa paljon.

Kolmesta pelistä kolme selvää voittoa maalierolla 29-6, syystä valmentaja Kauhakin oli tyytyväinen.

– On aina hienoa voittaa,varsinkin Ruotsissa ja kun vielä pelisysteemiä noudattaneet pojat pelasivat varmasti kauden parhaimman turnauksen. Jokainen poika täytti ruutunsa täydellisesti, jolloin myös joukkueen tavoite varmasti täyttyi. Suurin ero vastustajaan saatiin liikkuvalla pelinopeudella, koko kentän agressiivisella puolustuksella ja todellisella joukkuepelillä.

JN


Artikkelikuva: USB 07 Black voitti kaikki kolme peliään Ruotsin turnauksessa.