Runonkulmassa unenomaista tyyneyttä

Runonkulman Galleriassa avautuu tiistaina uusi näyttely. Turkulaisten Lotta Lekan ja Marjo Yli-Antolan yhteisnäyttelyn nimenä on Serenity. Nimensä mukaisesti näyttelyn työt henkivät tyyneyttä ja rauhaa.

Yli-Antolan työt ovat pääasiassa öljyväritöitä, mutta mukana on kaksi vanhempaa pastellityötä, jotka hän viimeisteli näyttelyä varten.

Lotta Lekan työ taas ovat grafiikan ja ompelun yhdistelmiä, tauluja tai esineitä, kuten kehtoja tai taloja.

Taiteilijoilla on työhuoneet samoissa tiloissa ja he keskustelevat usein kahvikupin ääressä taiteesta, mutta myös muista asioista.

Yli-Antolan töitä on ollut Runonkulman Galleriassa esillä aiemminkin ja hänen taulujaan on Runonkulman taidelainaamossa ja hän ehdotti näyttelykumppaniksi Lekaa.

– Näyttely kertoo sisäisen rauhan etsimisestä luonnosta tai itsestä luontoa ajattelemalla. Luonto on ollut tärkeä elementti aiemmissakin töissämme, taiteilijat kertovat.


Marjo Yli-Antola maalausten elementit tulevat luonnosta, mutta hyvin abstraktilla tavalla. Hänen töitään on kuvailtu unenomaisiksi tulkinnoiksi tunteista, olemisesta ja hetkistä elämässä.

– Toisaalta maalaukset ovat itsellenikin yhdenlaisia pysähdyksiä, joiden aikana voin rauhoittua ja seestyä.

Lotta Leka yhdistelee töissään valokuvia, piirroksia ja ommelta. Hän tekee teoksia itseään kiinnostavista aiheista, kuten ihmisistä ja luonnosta.

– Taide on minulle väylä etsimiseen, jonka tuoksinassa syntyy teoksia. Ne eivät ole varsinaisesti sitä mitä etsin, vaan askelmia etsimisen matkalla.


Näyttelyn avajaiset pidetään huomenna tiistaina kello 18 ja näyttely on avoinna välillä 7.-29.5 keskiviikkoisin kello 16-19 ja lauantaisin kello 11-15, sekä ajanjaksoina 4.-8.6 ja 11.-13.6 arkisin kello 11-17 ja lauantaisin 11-15.


Artikkelikuva: Ote Marjo Yli-Antolan työstä.

Lotta Leka viimeistelee Runonkulman näyttelyä.
Marjo Yli-Antola.