Varamiehinen kaupunginhallitus yksimielisenä

Maanantaina muutaman viikon tauon jälkeen kokoontunut kaupunginhallitus selvitti noin 20 asian listan hyvin yksituumaisesti, tosin listalla ei mitään maata tai kaupunkia mullistavia asioita edes ollut.

Kokouksesta olivat poissa puheenjohtaja Heikki Wala, Merja Koski ja Sami Laaksosen. Walan tilalla oli Helle Vahtera, Laaksosen tilalla Li Grönlund, mutta Kosken varaedustaja ei ollut paikalla. Puhetta johti ensimmäinen varapuheenjohtaja Mauri Kontu.


Autotehtaankadun kaavamuutos asetetaan nähtäville, Raumantien varrelta vuokrataan noin 1500 neliön määräala naapuritontin omistajalle varastotarkoituksiin, jäähallin rataputkiston uusimiselle annettiin toteuttamislupa, samoin tämän vuoden osalta katuvalaistuksen uusimisen toteuttamiseen.


Nimikemuutokset hyväksyttiin keskustelun säestämänä, muutokset löytyvät tästä ja niiden perustelut tästä.


Hallitus antoi myös kaikki pyydetyt virkojen, toimien ja työsuhteiden täyttöluvat eli koulupsykologin viralle, ruokapalveluvastaavan toimelle sekä avosairaanhoidon kahden sairaanhoitajan, Vehmaan vuodeosaston sairaanhoitajan ja kotihoidon lähihoitajan työsuhteelle.


Vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden talouden toteutuminen ja osavuosikatsaus merkittiin tiedoksi. Kahden ensimmäisen kuukauden vastaavaan raporttiin nähden tilanne on selvästi tasaantunut.

– Ylityspaineita on sosiaalipalveluissa, varhaiskasvatuksessa ja teknisen infran alueella, mutta niiden osalta mahdollisten valtuustolle tehtävien lisämäärärahapyyntöjen tarve katsotaan, kun neljän kuukauden jälkeinen tilanne on selvillä, totesi talousjohtaja Anne Takala.

Kolmen kuukauden jälkeen kaupungin talous on viime vuoteen nähden noin 1,5 miljoonaa euroa negatiivinen, mutta tilanne ei näytä läheskään niin pahalta kuin helmikuun jälkeen.


Kaupunginhallitus keskusteli myös strategian toteutumisesta viime vuoden osalta sekä mietti toimenpiteitä.

Kaupungin asukaslukuhan ei kasvanut viime vuonna lainkaan, päinvastoin ja strategiaan kirjattu 20300 asukasta vuonna 2030 ei nykymenolla toteudu.

Mitään päätöksiä kaupunginhallitus ei tehnyt, mutta pohti kuitenkin erilaisia vaihtoehtoja, joita kaupunki voisi tehdä nyt, sen sijaan, että vuosi vuodelta todettaisiin vain, että eipä strategia toteutunut.