Iloiset tuolit torilla

Meille virkatun saabin ja hahmopellon tuoneen naisryhmän tämän vuoden projekti on saapunut iloksemme. Lähes 200 iloisen värikästä tuolia ovat tänään vielä hetken torilla kaikkien ihasteltavana ja sen jälkeen ne kuljetetaan kesäksi eri puolille kaupunkia oman väen ja turistien ihailtavaksi.

Hankkeen takana ovat siis Birgit Ilmanen, Hilkka Knaapinen, Anne Kuusisto ja Vuokko Tyvi. Tuolit, jakkarat ja muutaman keinutuolinkin he ovat saaneet lahjoituksina ja talven aikana ryhmä avustajineen on taiteillut niistä erilaisia persoonallisia tilataideteoksia.

Tuolit ovat ihastelun lisäksi kesällä myös oikeassa käytössään, eli niillä voi kävelyn lomassa levähtää. Tosin istuessa on syytä olla varovainen, sillä kaikki tuolit eivät enää ihan priimakunnossa ole.


Tavallisten tuolien lisäksi on kahdeksan erikoistuolia, jotka ovat maalanneet Heli Sammalisto, Hiltu Sallinen, Seija Itäranta, Kerttu Aaltonen, Susanna Pihlaja, Hannele Salmela, Pirkko Arstila ja Esko Kangas.

Heidän maalaamansa tuolit viedään Rauhanpuistoon ja hilataan yläilmoihin eli niissä ei voi istua, ainoastaan katsoa ja äänestää mieleistään.

Äänestää voi kirjastossa sen aukioloaikoina. Äänestäneiden kesken arvotaan joka kuukauden viimeinen päivä palkinto.


Tuolit ovat kaupungilla koko kesän eli elokuun lopulle asti. Tuolin voi myös hankkia omakseen ja kartuttaa siten hyväntekeväisyyskassaa. Tuoleista tehdään myös kortteja ja kaikki tulot ohjataan hyvän tekemiseen.

Projektilla on oma Ilossi tualei -fb-sivu, joka löytyy tästä.


Artikkelikuva: Harvinainen tilanne, projektiryhmä istuu toimetonna, vasemmalta Birgit Ilmanen, Anne Kuusisto, Vuokko Tyvi ja Hilkka Knaapinen.

Korjattu virkattu volkkari saabiksi 10.5.

Kahta samanlaista tuolia ei löydy.