SunSäbä saapuu kaupunkiin

Salibandyliiton SunSäbä-kiertue pysähtyy Uuteenkaupunkiin ensi viikon perjantaina ja lauantaina. Kahden päivän ajan torilla on salibandykenttää ja erilaista ohjelmaa kaiken ikäisille. Paikallisesti tapahtumasta huolehtivat yhdessä USB ja KaPa-65 yhteistyökumppanien avulla.

– Idea koko tapahtumasta sai alkunsa avustushakemuksesta, jonka teimme Yaralle. Ajatuksena oli Hyvän mielen toritapahtuman järjestäminen ja ajattelimme siinä erityisesti tyttöjä, jotka harrastavat salibandyä selvästi vähemmän kuin pojat, vaikka laji sopii kaikille, kertoo Marja Kangas.

USB ja KaPa lähtivät heti mukaan ja kun vielä salibandyliitolta myöntyi järjestämään SunSäbä-tapahtuman Uudessakaupungissa, niin alkuperäinen ajatus laajeni kaksipäiväiseksi tapahtumaksi.


Perjantaina 17.5 tapahtuma alkaa aamulla kello 9-11, jolloin torille on kutsuttu päivähoitoikäiset tytöt tutustumaan lajiin. Ilmoittautumisia onkin päiväkodeista ja muualta tullut jo hyvin.

Sen jälkeen on tunnin pituiset tutustumiset ensin 1-3-luokan tytöille ja sitten 4-6-luokan tytöille. Iltapäivällä on vapaata pelailua torin rakennetulla kentällä ja ohjatut kaveritreenit pojille.

Lauantai alkaa kello 9 ohjatulla perhesählyllä, kello 11-12 pelataan kutsuottelu ja iltapäivällä KaPan ja USB:n harjoituspelejä.

Aikataulutetun ohjelman lisäksi torilla on kahden päivän ajan mm. laukaisututka ja tekniikkarata, jolla lajitekniikkaa voi kokeilla ja treenata.

Päivän tarkempi ohjelma löytyy SunSäbä Uudessakaupungissa -fb-sivulta eli täältä.


– Varhaiskasvatus on vastannut kutsuumme aktiivisesti, mutta vieläkin mukaan mahtuu. Alakoulut eivät ole vielä niin innokkaasti ilmoittautuneet, mutta vielä ehtii.

Perjantaiaamun tyttösäbä-osioon on tulossa lähipoliisi ja naisten maajoukkueen pelaajat Milla Nordlund ja kalantilainen Sofia Leino sekä nuorten maajoukkueeseen toukokuun lopun Latvian turnaukseen valittu kalantilainen Henrika Maikola.

Paikalla on myös salibandyliiton henkilöitä, mm. olosuhdepäällikkö Esko Kyyhkynen, jonka vierailu onkin ajankohtainen, kun sihy-keskuksen ja yleensä liikuntatilojen tulevaisuus on suunnittelun alla.

USB:n Teppo Korsman ja KaPan Sami Virtanen ovat tyytyväisiä, kun liitto myönsi yhden SunSäbä-tapahtuman Uuteenkaupunkiin, sillä hakijoita oli paljon.

– Se on tietynlainen kunnianosoitus täällä tehdylle työlle ja myös osoitus seurojen välisestä yhteistyöstä, jolla lajia viedään eteenpäin, Korsman ja Virtanen sanovat.

Järjestäjä toivovat kelvollisia kelejä ja paljon kävijöitä, ohjelmaa riittää siis kahdeksi päiväksi ja jokainen pääsee myös kokeilemaan omia salibandytaitojaan.

Artikkelikuva: Tiitiäisen tytöt Hertta (oik.), Säde, Elli, Alma ja Fanni ovat tulossa perjantaina torin salibandytapahtumaan. Torstaina he pääsivät omassa päiväkodissa harjoittelemaan mm. aloitusta Henrika Maikolan kanssa.