Kahdeksan hakijaa kirkkoherraksi

Uudenkaupungin seurakunnan uuden kirkkoherran valinta etenee. Viran hakuaika päättyi tänään perjantaina kello 15. Virkaa haki kaikkiaan kahdeksan henkilöä, kaikki miehiä. Hakijat ovat:

Jukka Kekki, Uudenkaupungin seurakunnan vs. kirkkoherra

Petri Laitinen, Laitilan seurakunnan kirkkoherra

Juhana Markkula, Nousiaisten seurakunnan kirkkoherra

Samuel Mäkinen, Uudenkaupungin seurakunnan kappalainen

Matti Nikkanen, Baijerin evankelis-luterilaisen kirkon pastori

Seppo Sattilainen, Porin Teljän seurakunnan seurakuntapastori

Valtteri Virta, Rauman seurakunnan kappalainen


– Seuraavassa vaiheessa kapituli haastattelee hakeneet ja panee heidät järjestykseen. Tämä järjestetty lista pitäisi saada seurakuntaan juhannusviikolla, hahmotteli valintaprosessia torstain kirkkovaltuuston kokouksessa vs. kirkkoherra Jukka Kekki.

Kirkkovaltuustohan päätti keväällä, että kirkkoherraa ei valita jäsenäänestyksellä, vaan valinnan tekee kirkkovaltuusto.

– Seurakunnan omat haastattelut ja tutustumiset järjestetään sen jälkeen kun kapitulin lista on saatu eli kesä-heinäkuussa.

Kirkkoneuvosto käsittelee asiaa elokuussa ja tekee esityksen valittavasta henkilöstä valtuustolle, joka syyskuun 12. päivän kokouksessaan tekee päätöksen uudesta kirkkoherrasta. Tämä aikataulu siis jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.

Kapituli on määrännyt kirkkoherran valinnan ulkopuoliseksi vaalitoimitsijaksi Raision kirkkoherran virasta eläkkeelle viime vuonna jääneen Pertti Ruotsalon.


Artikkelikuva: Uudenkaupungin vs. kirkkoherra Jukka Kekki on yksi kahdeksasta virkaa hakeneista.