Minifarmi ihastuttaa viikonloppuna

Uudenkaupungin kevään kohokohta, koko perheen supermessutapahtuma Minifarmi ihastuttaa jälleen niin pieniä kuin isojakin tulevana viikonloppuna. Laaja tapahtuma-alue rakentuu tuttuun tapaan jäähalliin ja sen ympäristöön, eikä tekemisen puute pääse varmasti messuviikonlopun aikana yllättämään.

Nyt kuudetta kertaa järjestettävän tapahtuman koordinaattori Jarno Ihala lupaa, että messuilta löytyy tänäkin vuonna jokaiselle jotakin.

– Tapahtumaan on ilmoittautunut yli 200 toimijaa eri teemoista. Nähtävää, koettavaa ja hankittavaa on jälleen niin puutarhan, rakentamisen, koneiden kuin sisustuksen ja remontoinninkin saralta. Ja tietysti lapsia ja lapsenmielisiä ilahduttaa yläkentän farmi maatilan eläimineen, Ihala luettelee.


Messulauantaina lapsille on vielä erityisohjelmaa, kun Minifarmille saapuvat ihka aidot Muumit. Muumipeikon kanssa esiintymään saapuvat sekä Pikku Myy että Nuuskamuikkunen, ja esitysten jälkeen tiedossa on lapsille myös lämpimiä muumihaleja.

– Muumit esiintyvät lauantaina kaksi kertaa, ja farmialueella on lisäksi molempina päivinä ratsastusnäytöksiä ja koirien agility- ja toko-näytöksiä, Ihala kertoo.

Myös messuhallin lavalla nähdään viikonlopun aikana luentoja ja työnäytöksiä eri aiheista. Vanhoihin maalaustekniikoihin tutustuttaa lauantain työnäytöksissään Mestarientisöijät ry:n Olli Koiranen ja maisemasuunnittelija Tiina Kortelainen luennoi lavalla sunnuntaina. Kortelaisen aiheina ovat hyötypuutarhan perustaminen ja kompostointi.


Rakennusalan toimijoiden määrä on noussut tapahtumassa vuosi vuodelta ja tänä vuonna messuilta löytyykin ennätyspaljon asiaa rakentamisesta. Koneita ja laitteita on tarjolla jälleen ruohonleikkurista traktoreihin, ja sisustusratkaisuja on esillä sekä sisä- että ulkotiloihin.

– Tavoitteena on ollut tehdä mahdollisimman monipuolinen messukattaus ihan kaikille parvekepuutarhureista isoihin ammattilaistoimijoihin, sekä pitää tietysti huoli siitä, että perheen pienimmät viihtyvät, Jarno Ihala linjaa.


Minifarmi järjestetään Uudenkaupungin jäähallissa ja sen ympäristössä 18.-19.5.2019. Lisätietoa tapahtumasta löytyy tästä.