Kitola opetustoimenjohtajaksi, säätiö eteni äänestyksellä

Haastatteluryhmän suosittelema vt. opetustoimenjohtaja Arja Kitola kävi myös kaupunginhallitukselle ja hänet valittiin maanantain kokouksessa yksimielisesti 1.8 lähtien vakituiseksi opetustoimenjohtajaksi.

Hakijoita virkaan oli 11, joista yhdeksän täytti kelpoisuusvaatimukset. Viisi hakijaa kutsuttiin haastatteluun. Kitolan mahdollisen kieltäytymisen varalle valittiin Auli Ottelin.


Pentti ja Anne Siivosen säätiön perustaminen oli myös hallituksen listalla. Hallitus päätti jo aiemmin äänin 6-5 ehdottaa valtuustolle säätiön perustamista (Ukinytin juttu tässä). Silloin päätökseen lisättiin päätös tuoda säätiön talous- ja taloussuunnitelmaluonnos 13.5 kokoukseen. Luonnos löytyy tästä.

Hallituksen kokouksessa Raimo Löfstedt (kok.) ehdotti Birgitta Runolan (kesk.) kannattamana, että asia palautetaan suunnitelman osalta uuteen valmisteluun.

Esimerkiksi budjetissa on selkeä virhe, sillä kaupungin 50 000 euron alkupääoma on merkitty säätiön tuotoksi vuosina 2019, 2020 ja 2021, jonne asti budjetti on laadittu.

Hallituksen puheenjohtaja Heikki Wala vähätteli virheen merkitystä ja totesi, että lopullisen talousarvion tulee aikanaan laatimaan säätiön hallitus.


Palautusesityksestä äänestettiin ja asian yhteydessä jo tutuksi tullein 6-5 numeroin sen käsittelyä jatkettiin ja hyväksyttiin suunnitelmat tiedoksi.

Palauttamista kannattivat Löfstedtin ja Runolan lisäksi Mauri Kontu (kesk.) Johanna Kutila (kok.) ja Mika Sjöblom (kesk.).

Vastaan olivat puheenjohtaja Heikki Wala (proUki), Jarmo Kolkka (sdp), Sami Laaksonen (vas.), Lea Myllymäki (sdp), Jaana Reijonsaari-Korsman (sdp) ja Merja Kosken tilalla ollut Janne Sjölund (sdp).


Asia on ensi maanantaina kokoontuvan valtuuston asialistalla, ei siis vain talous- ja taloussuunnitelmaluonnokset vaan koko säätiön perustaminen.

Perustamiseen liittyy kaupungin 50 000 euron alkupääoma, talousarviossa oleva 60 000 määräraha näyttelytilojen remontoimiseen ja Kalanti-talon yläkerran tilojen vuokraaminen nimellistä korvausta vastaan säätiölle.

Säätiön budjettiluonnoksessa ei mitään tilakustannuksia ole, joten myös sähkö-, lämmitys ym. kulut todennäköisesti sisältyvät nimelliseen korvaukseen, jonka säätiö kaupungille maksaa.

Budjettiluonnos ei muutenkaan yksityiskohdilla koreile ja vaikka säätiön hallituksen tehtävä on laatia todellinen talousarvio, olisi ehkä valtuuston kannalta toivottavaa, että ennen päätöksen tekoa se olisi hieman enemmän selvillä asiasta, johon kaupunki kuitenkin sitoutuu pitkäksi ajaksi, ainakin tilojen kautta.