Valtuusto voitti… ja sai ”palkkioksi” kaksi aloitetta

Tänään Pohitullin kentällä pelattiin jalkapallon haasteottelu, johon Nuorisovaltuusto oli haastanut vastustajakseen varsinaisen kaupunginvaltuuston. Ottelu oli vauhdikas ja siisti eikä keltaisia tai punaisia kortteja tarvinnut käyttää. Virallista pöytäkirjaa ei pidetty, mutta äänin 6-5 päätettiin, että valtuusto voitti 3-1.

Valtuusto oli aavistuksen puolikkaan edellä yhteispelissä, nuorisovaltuusto taas liikkui kentällä liukkaammin. Avausjaksolla valtuusto osui kaksi kertaa, mutta toisen jakson alussa nuorisovaltuusto aloitti kirin ja onnistui maalinteossa.

Juuri kun valtuuston kunnon arveltiin loppuvan, se teki kolmannen ja pystyi loppupelin pitämään maalinsa puhtaana.

Kukaan ei pelissä loukkaantunut, ainakaan fyysisesti ja katsomossa istunut Real Madridin kykyjenetsijä raapusteli ahkerasti lehtiöönsä, joten lähiviikkoina todennäköisesti saamme kuulla miellyttäviä uutisia.


Varmuuden vuoksi nuorisovaltuusto jätti jo ennen ottelua kaksi valtuustoaloitetta. Toisessa aloitteessa ehdotetaan viestinnän kehittämistä ja tehostamista ja toisessa nuorisopassisovelluksen hankkimista.

– Nuoret kokevat kaupungin, seurakunnan ja kolmannen sektorin viestinnän olevan sekalaista ja epätasalaatuista. On vaikea löytää tietoa mm. harrastusmahdollisuuksista tai nuorisotalojen toiminnasta, kun tietoa on monessa kanavassa ja seurattavaa on paljon, todetaan viestintäaloitteessa.

Nuorisovaltuusto esittääkin, että valtuusto tekee käytännön toimia viestinnän tehostamiseksi ja selkeyttämiseksi Uudessakaupungissa kaikille ikäryhmille.

Nuorisovaltuusto esittää, että kaupungin organisaatiossa joku ottaa viestinnän kokonaisuuden vastuulleen, jotta viestinnän laatu nousee ja tietoa mm. tapahtumista löytyy helpommin.


Nuorisopassi toimii älypuhelimella ja se on kaupungille helppo tapa tarjota liikuntaan ja kulttuuriin kannustavia etuja nuorille. Sovelluksen on kehittänyt Porin kaupunki alan yrityksen kanssa.

Sovelluksessa erilaisten aktiviteettien tarjoaja vie harraste-edut ja pääsyliput sovellukseen ja nuori voi käyttää niitä älypuhelimellaan. Sovelluksen avulla voi tarkastella erilaisia etujen käytön tilastoja ja laatia raportteja.

Järjestelmän perusmaksu on 4500 euroa ja sen lisäksi tulee käyttäjämäärään perustuva kuukausimaksu.

Nuorisovaltuusto ehdottaa järjestelmän hankkimista ja vastuuhenkilön nimeämistä kaupungin organisaatiosta.

– Nuorisoon sijoittaminen nyt on myös sijoitus tulevaisuuteen. Liikunta- ja kulttuurimahdollisuuksia lisäämällä tuetaan nuorten hyvinvointia ja hyviä elämäntapoja, todetaan aloitteessa.


Artikkelikuva: Nuorisovaltuuston ja valtuuston haasteottelussa nähtiin tiukkoja pallotaistoja koko peliajan.

Nuorisovaltuuston puheenjohtajisto Kristiina Hällfors, Anni Nuutila ja Reija Pietikäinen luovutti aloitteet kaupunginhallituksen puheenjohtaja Heikki Walalle.