Tyttösäbä valtasi torin

Milla Nordlundin (vas.) Sofia Leinon vinkkejä kuunneltiin tarkkaavaisesti.

Kaksipäiväisen SunSäbä-tapahtuman perjantain aamupäivä oli omistettu tytöille. Torilla kävivät salibandyyn tutustumassa toistasataa päiväkoti-ikäistä ja satakunta alakouluikäistä tyttöä ja vilske oli melkoinen.

Tapahtuman järjestää Salibandyliitto yhdessä paikallisten seurojen USB:n ja KaPan kanssa. Liitto toi paikalle siirrettäviä salibandyyn sopivia ulkokenttiä ja varusteita ja paikalliset seurat huolehtiva muusta ohjelmasta.

Perjantain tyttösäbä oli täsmäisku, jolla pyritään tyttöjä innostamaan salibandyn pariin. Laji sopii yhtä hyvin tytöille ja pojille, mutta poikia on lajin harrastajista selkeä enemmistö.

Paikallisten junioripelaajien lisäksi perjantaina olivat paikalla naisten maajoukkueessa pelaavat TPS:n Milla Nordlund ja KaPassa salibandyn alkeet oppinut Sofia Leino ja sekä myös KaPassa uransa aloittanut Henrika Maikola, joka viime kauden pelasi turkulaisessa FBC Loistossa ja on valittu U16-maajoukkueeseen ensi viikolla Latviassa pelattaviin maaotteluihin.

Henrikan haastattelu tulossa Ukinytiin myöhemmin.


Torilla tytöt jaettiin pienryhmiin ja he pääsivät monipuolisesti opettelemaan mm. laukaisutekniikkaa ja pallonkäsittelyä tekniikkaradalla ja pelaaman kaksinpeliä ”häkissä” ja isommilla joukkueilla isommilla kentällä.

Sofia ja Milla opettivat laukaisutekniikkaan ja heillä oli käytössään myös tutka, joka kertoi, millä vauhdilla pallon sai liikkeelle. Vauhti ei kuitenkaan ole maalinteossa se ykkösasia, vaan tarkkuus, tytöt kertoivat.

Paikalla oli myös lähipoliisi, joka kertoi poliisin toiminnasta ja esitteli poliisiautoa ja yhdellä rastipisteellä pääsi kokeilemaan ohjaimen avulla pikkuauton hallintaa.

Suuresta osanottajamäärästä huolimatta järjestelyt sujuivat hyvin ja jokainen paikalla käynyt sai ainakin tuntuman lajiin

Lisäksi kun kelikin oli hieno, niin ei ihme, että torilta lähdettiin takaisin päiväkotiin tai kouluun hyvällä mielessä hymyssä suin.


SunSäbä-tapahtuma jatkuu lauantaihin asti, ohjelma löytyy mm. tapahtuman fb-sivulta eli tästä.


Artikkelikuva: Torilla on useita kenttiä sekä pelaamiseen että tekniikkaharjoituksiin ja vilskettä riitti aamupäivällä jokaisella.

Maali.