Työttömyysaste tipahti ennätysalas

Kaupungin työttömyysaste putosi Ely-keskuksen kuukausitilaston mukaan huhtikuussa 5,2 prosenttiin, joka lienee nykyisenkaltaisen mittaushistorian alhaisin luku.

Työtä vailla oli 386 henkeä, joista 215 miehiä ja 171 naisia. Laskua edellisestä kuusta oli 42 henkeä, 27 miestä ja 15 naista. Viime vuoden toukokuussa työttömiä oli lukumääräisesti saman verran, mutta silloin työttömyysprosentti työvoiman pienemmän määrän vuoksi oli 5,5.

Työttömyyden väheneminen näkyi kaikissa ikäluokissa ja -ryhmissä, ainoan poikkeuksen muodosti pitkäaikaistyöttömät, joita huhtikuussa oli 83, edellisessä kuussa 77.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli huhtikuussa 38, alhaisimmillaan se oli viime vuoden toukokuussa 29. Yli 50-vuotiaita oli työttömänä 186, sekin oli viime toukokuussa aavistuksen pienempi eli 180.


Sama laskeva trendi näkyi naapurikunnissa. Laitilassa työttömien määrä tipahti 126:een eli työttömien määrä aleni kuukaudessa 32:lla ja samalla ja työttömyysprosentti putosi 3,1:een,

Kustavissa työttömien määrä väheni kahdella ja työttömyysprosentti putosi 8,0:aan, Pyhärannan vastaavat luvut ovat 1 ja 0,1, Taivassalon seitsemän ja 0,9 ja Vehmaan 14 ja 1,3.

Viime vuoden keväällä vastaava työttömyyden aleneminen tapahtui toukokuussa. Ilmiön yhtenä syynä lienee aikainen kevät ja etuajassa alkaneet maatalouden kausityöt.

Naapurikuntien yhteinen työttömien määrä 308 on sekin alhaisin luku pitkään aikaan.


Koko maan työttömyysprosentti on Ely-keskuksen mukaan 8,8 prosenttia, Varsinais-Suomen 7,9. Se on vuodessa laskenut 1,2 prosenttiyksikköä.

Vakka-Suomen työttömyysaste 4,8 on Varsinais-Suomen alhaisin, esimerkiksi Salon seudulla prosentti on vielä yli yhdeksän.

Laitilan 3,1 prosenttia on maakunnan alhaisin työttömyysaste, alle neljän luku on myös Nousiaisissa ja Ruskolla.

Turun työttömyysaste on edelleen yli kymmenen, 10,5 mutta Salon on tipahtanut jo sen alle 9,6:een,

Ely-keskuksen mukaan työvoiman kysyntä vilkastuu edelleen, kolmen viimeksi kuluneen kuukauden aikana avautui uusia työpaikkoja 18 300 kappaletta, joka on kuusi prosenttia enemmän kuin vuota aiemmin.

Avoimia työpaikkoja tilaston mukaan alueella on yhteensä 5447, joista 537 Uudessakaupungissa,