Kuvataidekoulun näyttely avautui värikkäissä mutta haikeissa tunnelmissa

Vakka-opiston Uudenkaupungin kuvataidekoulun kevätnäyttely avautui keskiviikkona Crusellin alakerrassa. Näyttelyssä on kymmeniä ja kymmeniä värikkäitä töitä ja katsottavaa riittää pitkäksi aikaa.

– Kuvataidekoululla on ollut talven ajan kaikkiaan kymmenen ryhmää, joille on annettu opetusta 466 tuntia. Opiskelijoita on ollut 122 ja täällä näyttelyssä on varmaan jokaiselta vähintään yksi työ, monelta useampikin, kertoi Vakka-opiston koulutuspäällikkö Pia Allén avajaistilaisuudessa.

Päättyneen lukuvuoden teemana on ollut Elämä, laaja ja monenkirjava aihe, joka on synnyttänyt monenkirjavia teoksia.

– Ensi lukuvuodelle on tulossa muutoksia, koulu siirtyy Seikowin kivirakennuksen tiloista yhtenäiskoulun puolelle, mennäänkö Viikaisten tai Pohitullin puolelle ei ole vielä tiedossa, mutta selviää kesän aikana.

Susanna Pihlaja jättää kuvataidekoulun opettajan tehtävät ja keskittyy jatkossa oman taiteen tekemiseen,


Koulun opettajina ovat jo pitkään toimineet Auli Sormunen ja Susanna Pihlaja, mutta sekin tulee ensi lukukaudeksi muuttumaan. Susanna Pihlaja on päättänyt lopettaa opettamisen, ainakin toistaiseksi.

– Kesä menee teatterin ja musiikin parissa, mutta kesän jälkeen olen päättänyt keskittyä tosissani oman taiteen tekemiseen, ainakin pariksi vuodeksi. Mutta jos elämä haluaa, että vielä joskus olen kuvataidekoulun opettaja, niin sitten olen.

Susanna on ehti toimia kuvataidekoulun opettajan 18 vuotta eli hän aloitti vuonna 2001, jolloin kuvataidekoulu toimi kaupungin kulttuuritoimen alaista ja siirtyi Vakka-opiston alaisuuteen vuonna 2004.


Opisto muisti Susannaa menneistä vuosista haikein mielin ja myös Susanna itse oli haikein mielin.

– Haluan kiittää kaikkia oppilaita, minun tulee teitä kaikkia hirveä ikävä. Olo on hyvällä tavalla haikea, sillä tämä työ on ollut hienoa.

Susanna toivoi, että kaikki entiset oppilaat, vielä sittenkin kun ovat jo teini-iässä, morjestavat aina kun nähdään kaupungilla.

– Se on tosi ihanaa ja tuo aina iloa.

Susanna jätti jäähyväiset kuvataidekoululle esittämällä hovisäestäjänsä Kalle Klotzin kanssa kaksi kaunista laulua.


Näyttely on esillä Crusellissa perjantaihin 7.6 asti ja siihen voi käydä tutustumassa ti-pe klo 10-17 sekä su klo 12-16, paitsi helatorstaina 30.5, jolloin se on suljettu.