Janne korjaa pienkoneet autotallikorjaamossaan

Janne Haarala ilmoitti kuukausi sitten aloittavansa kaikenlaisten kodin pienkoneiden korjaamisen ja sen jälkeen on tekemistä löytynyt. Korjaukset hän tekee vakityönsä asettamissa raameissa kotitalon autotallissa.

– Opiskelin aikanaan ajoneuvoasentajaksi ja tein pitkään alan töitä autojen ja pienkoneiden parissa ja myös harrastin autourheilua, joten autojen ja penkoneiden sielunelämä tuli hyvinkin tutuksi, Janne kertoo.

Sen jälkeen hän siirtyi muihin töihin, mutta kiinnostus säilyi ja hän korjaili omia ja tuttujen pienkoneita harrastuksekseen, kunnes viime talvena alkoi harkita virallisen yrityksen perustamista.

– Kävin Uusyrityskeskuksessa juttelemassa ja siellä totesimme yhdessä Esa Kerkolan kanssa, että alan liikkeitä ei tämän kokoisessa kaupungissa ole liikaa.

Kevään korvalla Janne sitten aloitti ilmoittamalla yrityksestään ja töitä alkoi löytyä.


– Teen korjauksia ja huoltoja omassa autotallissa, työkaluja ja muita oli vanhastaan jäljellä kaikenlaista, joten kovin korkealta ei tässä yrityksessä voi tipahtaa, jos homma ei lähde käyntiin.

Mitään aukioloaikoja ei yrityksellä ole, vaan ensimmäinen yhteydenotto kannattaa tehdä puhelimitse ja sopia siinä jatkosta.

– Teen vuorotöitä eli en aina pysty vastaamaan puhelimeen, mutta soitan kyllä takaisin. Pajalla olen päätyön ehdoilla, välillä päivisin ja välillä muina aikoina.

Janne ei tee varaosakauppaa, mutta hommaa kyllä työn alle oleviin koneisiin tarpeelliset varaosat ja pystyy myös itse tekemään pieniä metalliosia, myös pienet hitsaukset onnistuvat.

– Pääasiassa olen tehnyt töitä kaikenlaisten bensiinillä käyvien koneiden kanssa, esimerkiksi mopot, skootterit, ruohonleikkurit, lehtipuhaltimet, moottorisahat ja perämoottorit kiinnostavat ja onpa tuossa odottamassa yksi lumilinkokin, sen kanssa ei onneksi ole kiire.

Kodinkoneita, kuten pesukoneita ja vastaavia Janne ei korjaa, sillä niissä vaaditaan sähkön takia lupia. Autot taas ovat liian suuria nykyisiin tiloihin.


– ”Vanhat” koneet ovat yksinkertaisia ja sen ansiosta varmatoimisia. Niitä kannattaa korjata, sillä osia saa edullisesti. Ehkä vanhat koneet eivät ole niin silmiä hivelevän kauniita, mutta tukevia ja tekevät työnsä pitkään.

Korjausten lisäksi Janne myös huoltaa koneita. Huolellisella pidolla ja säännöllisellä huollolla voi laadukkaasti tehty kone palvella ”ikuisesti.”

– Nykypäivänä ei kauheasti itse enää osata tai viitsitä korjata laitteita. Aikanaan mopojen rassailu oli nuorten miesten pääharrastus, mutta nyt ollaan sormi suussa, jos kone ei käynnisty. Kyllä minä uskon, että tekemistä riittää.

Jannen tavoittaa numerosta 044 357 8531, autotalli taas löytyy Santtiosta, osoitteesta Nokikanakuja 11.


Artikkelikuva: Janne Haarala on aloittanut pienkoneiden korjaus- ja huoltopalvelun.