Lautakunta jakoi yksityistieavustukset

Tekninen lautakunta hyväksyi tiistain kokouksessaan viime vuoden yksityistieavustusten jaon. Avustuksia haettiin yhteensä yli 400 000 eurolla, hyväksyttäviksi menoiksi hyväksyttiin vähän yli 300 000 euroa.

Talousarviossa avustuksiin on varattu 111 000 euroa, joten kaikkia kuluja ei voitu korvata, vaan hyväksytyn periaatteen mukaan avustusosuus on 30 prosenttia ja korotettu osuus 40 prosenttia.

Kaupungin alueella on tiekunnallisia yksityisteitä yhteensä 474,4 kilometriä, joista vakituisen asutuksen tai liiketoiminnan käytössä on 286,8 kilometriä. Talouksia yksityisteiden varrella on reilu tuhat.


Avustusperusteiden mukaan avustusta voidaan myöntää yli 300 metriä pitkälle yksityistielle, jonka varrella on asutusta tai yritystoimintaa. Tienpidon hyväksyttävä maksimikustannus kilometriä kohden on 1514 euroa. Varsin monen tien kohdalla tämä summa ylittyi viime vuonna.

Kauttakulkutielle ja yritystoiminnan piirissä oleville teille maksetaan avustus 10 prosenttiyksikköä korkeampana. Usean kunnan alueella olevalle tielle maksetaan vain kaupungin puolella olevan osan mukaan.

Suurimman avustuksen, lähes 5000 euroa sai Pitkäluodon-Kittamaan yksityistie. Se on 9,3 kilometriä pitkä tie, jonka varrella on yritystoimintaa. Sen hyväksytyt ylläpitokustannukset olivat viime vuonna yli 14 000 euroa.

Pienimmät avustukset olivat muutamia kymppejä.

Koko lautakunnan hyväksymä avustustaulukko löytyy tästä.