Matkailuoppaat valmiina kesään

Matkailuoppaiden perinteisessä kesäkilpailussa pitää oheisen kuvan perusteella arvata tai tietää, missä oppaat on kuvattu.

Palkintona on tunnin mittainen opastettu kaupunkikierros voittajan valitsemana ajankohtana, valitsemalleen ryhmälle tai vaikkapa ihan itselleen. Bussimaksu ei sisälly hintaan, ainoastaan oppaan palkkio.

Vastaukset tulee toimittaa perjantaihin 14.6. mennessä joko puhelimitse kaupungin matkailutoimiston numeroon 050 4205333 tai sähköpostitse: matkailu@uusikaupunki.fi


Uudessakaupungissa on nykyään 15 auktorisoitua matkailuopasta. Kaupunkiin muualta saapuvien ryhmien lisäksi oppaat opastavat mielellään myös paikkakunnan omia ryhmiä, yritysten, yhdistysten ja erilaisten järjestöjen vieraita ja tietysti myös paikkakuntalaisia.

Opastuskierroksen voi tehdä monella tapaa: leppoisasti linja-autolla, kävellen keskustassa tai vaikkapa polkupyörillä, jos ryhmä niin haluaa. Välttämättä ei tarvitse olla liikkeellä, sillä oppaan voit tilata myös paikan päälle kertomaan Uudestakaupungista.

Tunnin opastuksen hinta on arkisin 60 euroa ryhmältä. Opastuksen voi varata kaupungin matkailutoimistosta tai ottamalla suoraan yhteyttä itse oppaaseen.


Kesällä oppaat järjestävät opastettuja kävelykierroksia Crusell-viikolla: lauantaina 27.7, keskiviikkona 31.7 (rooliopastus Sanni Winterin seurassa), perjantaina 2.8 ja lauantaina 3.8 kello 11-13.

Kesän kävelykierrokset lähtevät Pakkahuoneen vierasvenesatamasta. Lipun hinnan, 5 euroa, voi maksaa oppaalle paikan päällä. Historiapainotteisen kierroksen kesto on n. 1,5-2 tuntia.

Heinäkuussa on opastettuja kävelykierroksia myös keskiviikkoiltapäivisin 3.7, 10.7, 17.7 ja 24.7. klo 14-15.30 sopivasti ennen iltatoritapahtumia.

Tänä kesänä järjestetään opastettu tunnin kestävä linja-autokierros kaupungin keskusta-alueella tiistaina 30.7.2019. Lähtö linja-autoasemalta klo 13. Tälle opastuskierrokselle, joka maksaa 10 euroa, voi ilmoittautua Passariin sähköpostilla (yhteispalvelu@uusikaupunki.fi) tai puhelimitse 050 420 5260.


Artikkelikuva: Missä kaupungin matkailuoppaat on kuvattu?