Helle helli UPK:n jalkapallokoululaisia

UPK:n jalkapallokoulussa hikoiltiin keskiviikkona. Hellerajaa hipova lämpötila ja taivaalta suoraan paistava aurinko imi tehokkaasti viimeisetkin energiarippeet ja juomapuollolla piti poiketa usein.

UPK on jo vuosia pitänyt ensimmäisellä kesälomaviikolla oman jalkapallokoulunsa ja se on säilyttänyt suosionsa. Osanottajamäärä on rajattu noin 70:een ja vuosi vuoden jälkeen se tulee täyteen hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

Viime vuodet koulua on pidetty seuran keinonurmella Pohitullin ja uimahallin välillä. Osanottajat on jaettu neljään ikäryhmään ja kukin ryhmä ahkeroi omalla kentän neljänneksellään jalkapallon perustaitojen parissa.


Ikäryhmien mukaan käydään läpi jalkapallon perustaitoja ja kerrataan oikeaa tekniikkaa ja käydään läpi pelin sääntöjä.

Tekniikkaradoilla opetellaan kuljettamaan palloa, kaverin kanssa opetellaan syöttämään ja ottamaan syöttö vastaan, pukkaamaan, laukaisemaan ja myös torjumaan.

Ryhmien omissa pienpeleissä käydään läpi myös taktisia juttua eli pelaajan tehtäviä kentällä, sijoittumista ja liikkumista.

Perjantaina ryhmät sekoitetaan ja muodostetaan tasaväkisiä joukkueita, jotka pelaavat keskinäisen turnauksen.

Koulu alkoi maanantaina ja kestää perjantaihin asti. Päivän aikana käydään syömässä Pohitullilla ja nautitaan myös välipala. Kurssilaiset saavat koulusta muistoksi t-paidan ja jalkapallon, jolla voi harjoituksia jatkaa kotipihalla.


Artikkelikuva: Vanhemmat treenasivat pallonhallintaa pienen tilan ryhmäharjoituksessa.

Pohitullin keinonurmella on tällä viikolla riittänt vilskettä, kun UPK:n jalkapallokerhon 70 osanottajaa ohjaajineen ovat kirmanneet pallon perässä.