Helle sulatti UPK:n tehot

UPK:n miehillä on menossa jalkapallon vitosessa vaikeampi kausi. Kolmesta viime pelistä on pistepussi karttunut vain yhdellä ja sarjasijoitus on valunut vaarallisen alas.

Lauantaina UPK kohtasi Pallokentällä sarjaa johtavan Liedon Pallo. Ottelu pelattiin iltapäivällä kuumimpaan aikaan eikä vauhti pelissä muodostunutkaan kovin korkeaksi.

Varsinkin UPK:n hyökkäyspeli oli jumissa. Lyhyet tai pitkät syötöt eivät osuneet kohdalleen ja yksittäiset syöksytkin Liedon puolustus pysäytti helposti.

Puolustuksessa UPK kyllä onnistui hyvin ja piti Liedon pelaajat yleensä tarpeeksi kaukana vaaralliselta sektorilta.


Yhden maalin vieraat saivat aikaan ja se riitti kolmeen pisteeseen. Maali syntyi vartti ennen loppua. Seuraavassa hyökkäyksessä Lieto sai rankkarin, mutta laukaus meni ohi ja UPK:lle jäi vielä mahdollisuus.

UPK:lla oli kuitenkin vain yksi vaihtomies ja helle oli tehnyt tehtävänsä eikä voimia kiriin enää ollut. Lieto selvitti lopussakin UPK:n muutamat yritykset helpohkosti ja piti johtonsa.


UPK on seitsemästä pelistä kerännyt seitsemän pistettä ja on sarjassa sijalla kuusi, kymmenen pistettä Liedon perässä.

Sarjan kaksi viimeistä putoaa kutoseen, UPK:n takana muutaman pisteen päässä on tällä hetkellä neljä joukkuetta, mutta kahdella on rästipeli eli kovin kaukana ei putoamisviiva ole.

Kevätkierroksella UPK:lla on vielä kaksi peliä jäljellä, 15.6 Turussa TPK:ta vastaan ja 20.6 Pallokentällä FC Komaria vastaan.

TPK on sarjassa kakkosena, Komarkin UPK:n yläpuolella, joten helppoja pisteitä ei ole tiedossa niistäkään peleistä.


Artikkelikuva: Liedon puolustuksella ei ollut lauantaina suurempia vaikeuksia UPK:n yritysten torjunnassa.