Jaana Reijonsaari-Korsman hallituksen uusi puheenjohtaja, perussuomalaisille hallituspaikka

Kaupunginvaltuusto teki tämän päivän kokouksessaan muutoksia kaupunginhallituksen jäseniin, mutta mitään äänestysrumbaan suhteellisine vaaleineen ei jouduttu, vain valtuuston varapuheenjohtajien määrästä äänestettiin.

Kaupunginvaltuustossa on yleensä kaksi varapuheenjohtajaa, vaikka joskus takavuosina heitä valittiinkin poliittisen yhteisymmärryksen saavuttamiseksi kolme. Kokouksessa palaamista kolmeen varapuheenjohtajaan esitti ProUkin Matti Ankelo ja häntä kannatti kokoomuksen Lasse Virtanen.

Äänestyksessä 24 valtuutettua oli kahden varapuheenjohtajan kannalla, 18 kolmen, yhden valtuutetun äänestäessä tyhjää.

Kolmen varapuheenjohtajan kannalla olivat pääosin kokoomus, kokonaan ProUki, perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit ja osittain keskusta.

Puheenjohtajistosta ei tarvinnut äänestää, puheenjohtajana jatkaa sdp:n Jaana Vasama, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi siirtyy hallituksen jäsenen paikalta keskustan Mika Sjöblom ja toisena varapuheenjohtajana jatkaa vasemmistoliiton Harto Forss.


Kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi nousi sdp valtuustotyhmän puheenjohtaja Jaana Reijonsaari-Korsman, hän oli vanhan hallituksen jäsen. Reijonsaari-Korsmanin henkilökohtainen varajäsen on Seppo Laine.

Muut sdp:n hallitusjäsenet ovat Merja Koski, nykyisen hallituksen toinen varapuheenjohtaja. Hänen varajäsenensä on Janne Sjölund, Heli-Päivikki Laurén nousee hallitukseen, varajäsenenä on Lea Myllymäki eli he vaihtavat paikkoja, sekä Jarmo Kolkka jatkaa, varajäsenenään Jouni Tissari.

Keskustan hallitusjäsenten määrä pieneni yhdellä, koska aikanaan tehdyn sopimuksen mukaan se siirtyy perussuomalaisille valtuustokauden puolivälissä. Keskustan mandaatilla hallituksessa jatkavat Mauri Kontu, varajäsenenään Juha Nevavuori ja Birgitta Runola, varajäsenenään Virve Pihlava-Lahtinen.

Kokoomuksesta hallituksessa jatkavat Raimo Löfstedt, josta tuli myös hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja. Hänen varamiehekseen siirtyi valtuuston ensimmäisen varapuheenjohtajan paikalta Timo Järvinen. Kokoomuksen toinen hallitusjäsen on Johanna Kutila, varajäsenenään Ulla-Maija Nikula.

ProUkin Heikki Wala siirtyy hallituksen puheenjohtajan paikalta sen toiseksi varapuheenjohtajaksi, hänen varajäsenenään jatkaa Helle Vahtera.

Uutena jäsenenä hallitukseen nousee perussuomalaisten Sami Virtanen, hänen varajäsenensä on Matti Arvonen.

Vasemmistoliitto vaihtoi hallitusjäsentään, Pentti Aitamurto nousi Sami Laaksosen paikalle, Aitamurron varajäsen on Li Grönlund.


Artikkelikuva: Sdp:n Jaana Reijonsaari-Korsman valittiin valtuustokauden kahdeksi viimeiseksi vuodeksi kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi.