Seniorikortti 65+ tulee

Vanhusneuvosto esitti aloitteessaan viime vuoden lopulla Senioripassin käyttöönottoa. Asiaa valmistellut hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta (hyva) ei varsinaisesti ollut passin kannalla, mutta lupasi edistää ikääntyvien liikunta- ja kulttuuripalvelujen saatavuutta hinnoittelulla.

Liikuntapalvelut on nyt valmistellut 65 vuotta täyttäneille uusikaupunkilaisille Seniorikortti 65+ -etukortin. Lautakunta hyväksyi kortin käyttöönoton tiistain kokouksessaan.

Seniorikortti on liikuntapalveluissa jo nyt käytössä olevan erityisuimarikortin laajennus sisältäen uusia etuja.

Kortti sisältää oikeuden omatoimiseen harjoitteluun uimahallissa ja uimahallin kuntosalilla maanantaista perjantaihin ennen kello 16:tta sekä Kalannin kuntosalilla kaikkina aukioloaikoina.

Kortilla ei voi osallistua uimahallin ohjattuihin vesiliikuntaryhmiin.


Seniorikortti 65+ maksaa vuodessa 55 euroa. Sen voi lunastaa koska tahansa ja se on voimassa ostopäivästä vuoden eteenpäin.

Tässä vaiheessa kortti sisältää vain liikuntapalveluihin liittyviä etuja. Sen käyttöä seurataan ja saatavien kokemusten perusteella sen sisältöä tullaan kehittämään.

Käyttöönotossa on kuitenkin lautakunnan hyväksymä ehto, että mahdollisia tuotonmenetyksiä rahoitetaan kaupungille luovutetun kiinteistön myynnistä saaduilla varoilla.

Niillähän rahoitettiin jo viime talvena ainakin liukuesteiden hankintaa. Tästä käytöstä pitää tehdä erillinen päätös ja sitä ei hyva-lautakunta voi tehdä.

Tiistain kokouksessaan lautakunta hyväksyi myös uimahallin ja Kalannin kuntosalin hintojen tarkistukset. Yleisen käytännön mukaan tarkistukset tarkoittavat suomeksi korotuksia.

Uimahallin uudet hinnat löytyvät tästä ja Kalannin kuntosalin tästä. Ne tulevat voimaan ensi vuoden alusta.