KaPan Sporttikoulu on kymmenen päivän liikunnan tehokurssi

Ei väsytä, vakuuttivat sporttikoululaiset vaikka kaksi viikkoa on kohta menty ja siltä meno myös salibandypäivänä näytti.

Kalannin Pallon Sporttikoulussa ei pahemmin laiskoteltu, siitä pitivät koulun opettajat huolta. Kahden viikon aikana pelattiin monenlaisia pelejä, leikittiin liikuntaleikkejä ja kokeiltiin erilaisia liikunnallisia harrastuksia, päivän aikana pysähdyttiin paikalleen vain välipalan nauttimisen ajaksi.

KaPa on jo usean vuoden ajan pitänyt nuorille suunnattua Sporttikoulua heti kesäloman aluksi. Tällä kertaan mukana oli parisenkymmentä nuorta. Ensimmäisellä viikolla koulussa oltiin aamupäivällä ja toisella viikolla iltapäivällä 2,5 tuntia kerrallaan.

Koulun opettajina toimivat Henrika Maikola ja Saara Mäki-Arvela, jotka jo viime kesänä olivat vastaavassa hommassa.

– Teimme alustavan suunnitelman etukäteen, mutta tilanteen mukaan sitä on muutettu, esimerkiksi ensimmäisellä viikolla olimme sateisen sään takia pari päivää kokonaan sisällä, tytöt kertovat.


Ohjelmassa on ollut jalkapalloa, pesäpalloa, frisbeegolfia, salibandyä sekä sisällä että pihalla nurmikolla, monenmoisia pihapelejä, yhtenä päivänä yleisurheiltiin ja yhtenä päivänä oltiin suunnistamassa.

– Kaikki eksyivät, oppilaat ja opettajat, tytöt nauroivat.

Porukka on ollut hyvin urheilullista eikä mitään ongelmia ole tullut, ainoastaan niinä päivinä kun jouduttiin olemaan sisällä, niin tarkkaavaisuus ja keskittymiskyky alkoi loppua kohden kadota, mutta hauskaa oli silloinkin.

– Perjantaina päättäjäispäivänä mennään uimaan.

Keskiviikkona koulussa vieraili TPS:n salibandyn naisten liigajoukkueen pelaaja Iina Siirilä. Hän oli aktiivisesti mukana päivän lajissa eli salibandyssa opettaen, vinkkejä jakaen ja pelaten nuorten kanssa.


Artikkelikuva: KaPan Sporttikoulussa pysähdyttiin vain välipalan syönnin ajaksi. Oikealla seisomassa vieraileva tähti, TPS:n naisten liigajoukkueen Iina Siirilä.

Sporttikoulun opettaja Henrika Maikola (vas.) ja Saara Mäki-Arvela.