Gelssi ja transitti kaupungille

Juhlavuoden 2017 kunniaksi kaupunki hankki kolmen vuoden huoltoleasingilla kaupungin omaa tuotantoa eli autotehtaan valmistaman MB GLC katumaasturin. Leasingsopimus päättyy vuoden vaihteessa ja sen tilalle on päätetty hankkia uusi gelssi, tarkemmin Mercedes-Benz GLC 220 d 4Matic A Business.

Vajaa kolme vuotta sitten liisattuun autoon hankittiin rekisterikilpi UKI-400 ja sen kylkiin liimattiin kaupunkia markkinoivat tekstit.

Auto on ollut ahkerassa käytössä kaupungin markkinoinnissa erilaisissa tapahtumissa ja sitä on käytetty myös työ- ja koulutusmatkoilla, mittariin on kertynyt reilussa kahdessa vuodessa yli 60 000 kilometriä.

Hankinta on osoittautunut niin hyväksi, että kaupunki on kysynyt uuden sopimuksen perään. Talousjohtaja Anne Takalan viranhaltijapäätöksellä tehdään vastaavanlainen kolmen vuoden leasingsopimus uudesta autosta. Sopimuksen kuukausivuokra on 1083,28 euroa kuussa.


Myös varikolle tarvitaan uusi auto. Tekniset ja ympäristöpalvelut on pyytänyt tarjouksia vuosimallin 2019 umpipakettiautosta.

Määräaikaan mennessä tarjouksia tuli kaksi, joista halvempi oli Auto Oy Vesa-Matin 36 504,84 euron tarjous.

Tekninen johtaja Jari Nikkari päätti, että se hyväksytään ja varikolle hankitaan Ford Transit umpipakettiauto.


Artikkelikuva: Vuonna 2017 hankitun mersun leasingajan päättyessä hankitaan tilalle uusi mersu.