Tämä juttu ei sisällä juonipaljastuksia

Pyhämaan Suviteatterin tämän kesän näytelmä on Derek Benfieldin kirjoittama Caught on the Hop, joka tunnetaan muualla Suomessa nimellä Rysän päältä, mutta pyhämaalaisena käännöksenä se sai nimen Vierasta viedään.

Uuden käännöksen on tehnyt Teemu Sjöblom, joka myös näyttelee keskeisessä roolissa. Ohjaajana toimii raumalainen Mona Lehtola, joka jo viime vuonna oli Pyhämaassa ja hoiti ohjaustyöt puoliksi Lauri Ketosen kanssa.

Mona Lehtola.

– Täytyy kehua Teemu käännöstä, se sopii ja korostaa hyvin farssin nopeatempoisuutta, Mona Lehtola sanoo.

Suviteatteri järjesti juhannusviikon keskiviikkona avoimet harjoitukset, jossa näytelmän lopun kohtausta harjoiteltiin.

– Ihan hyvin ollaan aikataulussa, ensi-ilta viikolla pidetään vielä useita harjoituksia, mutta suurin piirtein juttu on kasassa ja näissä viimeisissä harjoituksissa keskitytään yksityiskohtiin.


Ensimmäisen kerran jälkeen Lehtola antoi näyttelijöille palautetta ja sitten pätkä otettiin uudestaan. Palautteessa hän keskittyi ajoitukseen ja myös antoi ohjeita, mitä tehdään, kun odotellaan omaa repliikkiä ja nosti esiin muutamia kohtia, joissa näyttelijä voisi olla vielä reippaammin liikkeellä.

– Tällaisissa yleisöharjoituksissa on aina eri tunnelma kuin oman porukan kesken harjoitellessa. Vaikka ei varsinaisessa esityksessä ollakaan, niin yleisö tuo mukaan toden tuntua.

Näyttelijäkaarti on pääosin tuttua Suviteatterin edellisiltä vuosilta, mutta mukana on myös kaksi uutta näyttelijää.

– Näytelmän kehittymisen myötä yksi ohjaajan työn mieluisista puolista on seurata yksittäisen näyttelijän kehitystä. Sen näkee jo yhden näytelmän aikana ja selvemmin, kun on mukana useamman vuoden ajan.


Näytelmän rooleissa ovat Tuire Erholm, Hanna Kari, Matias Kummila, Lasse Marttila, Veeti Ruoranen, Teemu Sjöblom, Suvi Teeri ja Emmi Virtanen.

Ensi-ilta on sunnuntaina 30.6 kello 16 ja esityksiä on heinäkuun 21. päivään asti tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin, yhteensä 14. Yönäytös on perjantaina 19.7 kello 22.

Lisätietoja löytyy Suviteatterin nettisivulta.


Artikkelikuva: Näyttelijtä kuuntelevat harjotuksen jälkeen ohjaajan palautetta.

Kaikki on aivan rauhallista…
kunnes alkaa tapahtua.