Työllisyys paranee edelleen

Ely-keskuksen uusimman työllisyyskatsauksen mukaan Uudenkaupungin työttömien työnhakijoiden määrä laski edelleen toukokuussa ja työttömyysaste oli kuun lopussa 5,1.

Työttömiä työnhakijoita oli yhteensä 379, joista miehiä 206 ja naisia 173. Laskua edellisestä kuusta oli seitsemän henkeä ja työttömyysaste oli 0,1 prosenttiyksikköä alempi kuin huhtikuussa.

Nuorten työttömien määrä pysyi lähes samana, mutta yli 50-vuotiaiden työttömien määrä laski kymmenellä 176:een ja se on alhaisin luku moneen vuoteen tai jopa vuosikymmeneen.

Pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi huhtikuussa mutta toukokuussa aleni jälleen. Avoimia työpaikkoja Uudessakaupungissa on tilaston mukaan yli 700.

Vuoden aikana työttömyysaste on pudonnut 0,4 prosenttiyksikköä.


Myös naapurikunnissa työttömyysaste laski, poikkeuksena Laitila. Laitilassa tilastoitiin huhtikuussa vain 126 työtöntä ja kunnan työttömyysaste oli 3,1, mutta toukokuussa työttömien määrä hypähti ylöspäin yli 30:llä ja samalla työttömyysaste nousi 4,0:aan.

Kustavissa ja Pyhärannassa työttömien määrä laski neljällä, Taivassalossa kolmella ja Vehmaalla kuudella.

Koko Vakka-Suomen alueen työttömien määrä kasvoi Laitilan vuoksi kymmenellä huhtikuun ennätysalhaisesta luvusta.


Varsinais-Suomen työttömyysaste oli tasan 8 prosenttia, koko maan luku on 8,6. Maakunnan alhaisin prosentti on Nousiaisissa, 3,7, Ruskolla 3,8 ja Laitilassa 4,0.

Korkein työttömyysaste on edelleen Turussa, 10,8, Salossa työttömiä on 9,6 prosenttia työvoimasta, mutta muissa kunnissa luku on alle kahdeksan.

Ely-keskus arvioi, että työvoiman kysyntä on edelleen vilkastumassa, sillä kolmen viimeisen kuukauden aikana avoimia työpaikkoja on avautunut kuusi prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.

Työttömien määrä yleensä nousee kesä- ja heinäkuussa, kun koulut päättyvät. Aiemmin nousu oli isokin, mutta nykyisessä työllisyystilanteessa vaikutus vaikutus on selvästi pienenempi. Esimerkiksi viime vuonna työttömyysaste kohosi kesän aikan noin prosenttiyksikön verran, kun vuonna 2016 nousu oli yli kaksi prosenttia.