Myllymuorin seikkailukierroksella etsitään kenkiä

Myllymuorin eli Kerttu Aaltosen järjestämä lasten kesäiset seikkailukierrokset käynnistyvät tulevan viikon tiistaina jo kuudetta kertaa. Tällä kertaa seikkaillaan keskikaupungilla kenkiä etsien.

Eikä etsittävänä olekaan ihan mitä tahansa kenkiä, vaan Myllymuorin ystävän hääkengät, jotka Myllymuori on hukannut ja niitä tarvitaan pika pikaa.

Seikkailukierros alkaa Vaakahuoneelta ja jatkuu Raatihuoneen, Uuden kirkon, torin ja kirjaston kautta Kenkäkauppa Alinaan.

Jokaisessa pysähdyspaikassa on ohjelmaa. Kenkiä ei löydy ennen kuin viimeisessä paikassa, mutta vihjeiden avulla päästään aina etappi eteenpäin.

Matkaa ei tule montaa sataa metriä, joten nuorimmatkin jaksavat kävellä sen. Aikaa kierrokseen kuluu hieman yli tunti.


Kierroksia järjestetään koko heinäkuun ajan aina tiistaisin ja torstaisin kello 11. Viimeinen seikkailukierros on elokuun ensimmäinen päivä.

– Kierros sopii ihan vauvoillekin, mutta eniten siitä saavat irti leikki-ikäiset. Ja kyllä monet vanhemmatkin innostuvat matkan aikana ja lähtevät mukaan leikkeihin ja lauluihin, Kerttu Aaltonen kertoo.

Kierroksella kuullaan esimerkiksi Päivi Kurkilahden säveltämä ja Kerttu Aaltosen sanoittama Kenkärokki.

Lippuja kierrokselle voi varata matkailutoimistosta tai Visit Uusikaupunki -verkkosivulta. Matkailutoimisto sijaitsee aivan Vaakahuoneen vieressä, joten liput voi käydä hakemassa sieltä juuri ennen kierroksen alkua.

– Säävaraus on eli kovin pahalla kelillä ei matkaan lähdetä, samoin lähtijöitä pitää olla vähintään neljä, yhdelle reissulle voi tulla mukaan korkeintaan 25 henkeä.


Artikkelikuva: Kerttu Aaltosen (vas.) tämän vuoden Myllymuorin seikkailukierroksella etsitään kadonneita kenkiä ja kierros päättyy tietenkin Outi Alinan kenkäkauppaan.