Sade latisti Pakkahuoneen iltatorien avauksen

Pakkahuoneen ohjelmalliset iltatorit alkoivat tänään Satama soi ja Lasten satama -tapahtumilla. Ikävästi juuri iltapäivällä vähän ennen tapahtumia alkanut sade piti iltatorimyyjät ja ison osan kaupunkilaisistakin vielä kotona.

Musiikkivieraana oli Pekka Laukkarinen trio. Se aloitti jo neljältä ja soitteli ensin tunnin lasten musiikkia ja myöhemmin kaksi kolmen vartin settiä enemmän aikuisille suunnattua musiikkia.

Asta Engström.


Kuuden maissa tervehti hyvinvointijohtaja Asta Engström tapahtumayleisöä.

Asta oli vuosi sitten olin etsiskelemässä asuntoa Uudestakaupungista ja ajautui silloin ihan sattumalta iltatorille. Se teki häneen suuren vaikutuksen.

– Pienessä kaupungissa on mahdollisuus tällaisessa tapahtumassa, kauniissa rantamaisemassa, tavata ihmisiä, uusia ja vanhoja tuttuja ja samalla kuunnella hyvää musiikkia ja muuta ohjelmaa.

Talvisin toisten kohtaaminen neljän seinän sisällä ei onnistu yhtä helposti, kuten ei myöskään ulkona pimeässä ja kylmässä säässä.

– Toivotan iltatoritapahtumasarjalle kaikkea hyvää, ennen kaikkea vähän aurinkoisempia kelejä. Toivon, että tulette kesän aikana kerta toisensa jälkeen tänne ja muihin kesätapahtumiin viettämään aikaanne, tutustumaan toisiinne ja siten madaltamaan raja-aitoja.

Arja Kalliopaasi.


Hartaushetken pitänyt Lokalahden kappalainen Arja Kalliopaasi puhui onnesta. Suomi on YK:n onnellisuusraportin mukaan jo toisena vuotena peräkkäin maailman onnellisin maa.

– Mutta olemmeko me onnellisia ja pitääkö onnellisuutta tavoitella? Mistä siinä on oikein kysymys, hän kysyi.

Tänä päivänä yksittäisen ihmisen toiveille ja tunteille annetaan isompi painoarvo kuin koskaan ennen. Filosofi ja tutkija Frank Martelan mukaan kulttuuristamme on tullut jopa liian onnikeskeistä.

– Martelan sanoo, että onni on yksi hyvä osa elämää ja on hyvä, että myönteisiä tunteita on enemmän kuin kielteisiä, mutta silloinkaan niihin ei pidä liikaa keskittyä, vaan olisi hyvä miettiä itselle tärkeitä asioita ja miten pystyy luomaan myönteisiä yhteyksiä toisiin ihmisiin ja niiden ylläpitämistä.


Ihmiset ovat lähtökohtaisesti sosiaalisuuteen pyrkiviä, mutta jatkuva oman onnellisuuden tavoittelu voi johtaa yhteisöllisyyden murenemiseen ja nopeisiin onnen hetken tavoitteluun ja sen unohtamiseen, mikä pitkällä tähtäimellä tekee ihmisen onnelliseksi.

– Ennen onnen ajateltiin olevan ennen kaikkea materialistisen mammonan saavuttamista, mutta se on juuri sitä onnen tavoittelua lyhyellä tähtäimellä. Olemmeko me suomalaiset onnellisia siten vai nojaako onnemme Raamatun sanaan, joka lupaa pitkäaikaisen onnen?


Viikon päästä keskiviikkona Pakkahuoneella vietetään mansikkakarnevaaleja, musiikkivieraana kello 17 alkaen on Mikko Alatalo.

Pekka Laukkarinen trio.