UPK:n naisille sadekelin voitto

UPK:n naiset kohtasivat tänään sateisella Sorvakon kentällä Naantalin VG-62:n joukkueen. Vieraat onnistuivat pitämään avausjakson maalittomana, mutta toisella UPK jauhoi selvän 4-0 voiton ja varmisti lopullisesti syksyksi paikan ylempään sarjaan.

UPK hallitsi kyllä avausjaksoakin, mutta sillä vieraat kykenivät vielä varmaan puolustuspeliin ja pystyivät myös ajoittain hyvällä syöttöpelillä pääsemään laukaisupaikoille.

UPK:lla oli toki paikkoja enemmän, mutta viimeistely-yritykset olivat ponnettomia tai jäivät VG:n maalivahdin ulottuville.


Toisen jakson alku oli jo selvempää UPK:n painostusta ja selviä maalipaikkoja läpiajoista syntyi useita, mutta vieraiden maalivahti jatkoi hyvää peliään.

Lopulta hän oli kuitenkin se epäonnen soturi, joka virheen ansiosta UPK teki avausmaalin. Avauspotku epäonnistui, Linda Jefimoff pääsi katkaisemaan avauksen ja hyvällä siirrolla patasi itselleen laukaisupaikan, josta ei erehtynyt.

Minuuttia myöhemmin peli alkoi ratketa. Nyt puolestaan VG:n alin puolustaja haparoi ja päästi pallon ohitseen, Linda hyödynsi virheen ja nosti taitavasti ohi vastaan rynnänneen maalivahdin.

Kolmas maali viitisen minuuttia myöhemmin oli toisen maalin täydellinen kopio, puolustajan moka ja Lindan nosto yli vastaan tulevan maalivahdin.

UPK:n neljäs syntyi hyvän syöttöpelin jälkeen, Tessa Kiiskelle pedattiin vetopaikka rangaistusalueen ulkopuolelle ja Tessan tarkka veto painui yläriman ja maalivahdin käsien välistä verkkoon.


UPK pelaa kevään viimeisen pelin perjantaina Turussa Turun Weikkojen vieraana. Ennen sitä UPK on yhdeksästä pelistä pelannut yhden tasan ja voittanut loput. Voitto perjantaina varmistaa lohkon voiton, mutta paikka ylempään sarjaan menevän kahden parhaan joukossa on jo varma.


Artikkelikuva: Linda Jafimoff teki kolme maalia, mutta joutuu tässä tunnustamaan VG:n maalivahdin paremmakseen, taustalla UPK:n Petra Sominen.