Viranhaltijapäätöksissä koulupyöriä, umpikasseja, latuhöylä ja tehtävien täyttöjä

Elinkeinojohtaja Jarkko Heinonen on päättänyt, että kaupunki osallistuu Ukipoliksen Umpikassimenetelmän vaikutus kalankasvatuksen kustannusrakenteeseen -hankkeeseen.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat reilu 53 000 euroa, josta kaupungin osuus on kymmenysosa eli 5 335 euroa.

Hankeselostuksen mukaan umpikassien käyttöönotto mahdollistaisi kalankasvatuksen myös sellaisilla alueilla, joissa se nyt ympäristösyistä on kielletty.


Vs. opetustoimenjohtaja Arja Kitola on valinnut koulunkäynninohjaajia määräaikaiseen työsuhteeseen ajaksi 8.8.2019-30.5.2020 seuraavasti:

Lähihoitaja Emmi Mickelsson ja lähihoitaja Netta Karru (Hakametsä, TOI-opetus), lähihoitaja Janette Leino (Hakametsä, perusopetus), koulunkäynnin ja aamu-iltapäivätoiminnan ohjaaja Viktoria Hulenko (Yhtenäiskoulu, perusopetus).

Viiden koulunkäynninohjaajan työsuhde on täytetty sisäisellä siirrolla.


Kitola on tehnyt myös päätöksen koulupyörien hankkimisesta Yhtenäiskoululle. Kaupunki on mukana Liikkuva koulu -hankkeessa ja sen kautta kaupunki on saanut avustusta Aluehallintovirastolta.

Koulupyörien on oltava kestäviä ja helposti säädettäviä ja valinta on siksi kohdistunut Helkaman malliin CS700.

Paikallisista liikkeistä kysyttiin tarjouksia ko. mallista. Ainoastaan Kesport pystyi toimittamaan niitä tarvittavan määrän eli 16 kappaletta. Pyörien hinta on 7557,55 euroa (alv 0).

Ehdotus pyörien hankkimisesta tuli kaupungin Liikkuva koulu koordinaattori Veli-Pekka Virtaselta.


Teknisellä puolella varaudutaan jo talveen. Tekninen johtaja Jari Nikkari on tilannut GT-Motor Oy:ltä Generation G2 -latuhöylän siirrettävällä latulevyllä hintaan 8407,35 euroa. Lisäksi laitteen lentorahti maksaa noin 550 euroa.

Latuhöylä sopii viime vuonna hankitun mönkijän kanssa käytettäväksi. Investointirahaa kohteelle on talousarviossa varattu 15 000 euroa.