UPK:n naiset lohkovoittoon

UPK:n naiset päättivät kevätsarjan eilen Turussa aiemmista peleistä tutulla tyylillä eli voitolla. Kotijoukkue Turun Weikot kykeni vain ajoittain tasapäiseen vastukseen. UPK:n voittonumerot olivat 4-1, tauolla UPK johti 2-0.

Linda Jefimoff teki avausjakson maalit ja heti tauon jälkeen Miila Kirjasuo vei UPK turvalliseen 3-0 johtoon.

Weikot onnistui maalin teossa muutama minuutti ennen loppua mutta ei päässyt pahemmin loppuminuuteilla uhkaamaan UPK:n voittoa, päinvastoin Linda onnistui päätösminuutilla kolmannen kerran.


Sarja on yhtä peliä vaille valmis. UPK voittaa 28 pisteellä eli kymmeneen peliin mahtuu vain yksi tasapeli.

RaiFu on vielä toisena, mutta kakkospaikka ratkeaa sunnuntaina AFC Campuksen ja AU:n keskinäisessä ottelussa. Sen voittaja pelaa syksyn ajan UPK:n ja kahden muun lohkon kahden parhaan kanssa syksyllä kuuden joukkueen kaksinkertaisen ylemmän sarjan.

UPK:n vahvuus sarjassa oli hyvä puolustus, sillä kevään aikana UPK:n verkkoon tehtiin vain kuusi maalia. Tehoja löytyi myös hyökkäyspäässä sarjan muiden kärkijoukkueiden tapaan.

Lohkon maalipörssissä Linda Jefimoff on ykkösenä 15 maalilla, Tessa Kiiski ja Petra Suominen tekivät kumpikin viisi maalia.

Ykköslohkosta ylempään sarjaan tulevat salolaisjoukkueet SalPa ja Wilpas, kolmoslohkosta eli Satakunnan lohkosta Lauttakylä, toinen joukkue selviää lohkon päätöspelissä 2.7.


Artikkelikuva: UPK:n naiset voittivat kevätsarjan lohkonsa ja menettivät kymmenessä pelissä pisteitä vain yhdessä tasapelissä. Kuvan viimeisestä kotipelistä keskiviikkona Sorvakossa.