Vauhdikas nuorisotori

Eemil Mäkinen (vas.), Arttu Pärenkö ja Eetu Pärenkö.

Uudenkaupungin teematorien sarjassa oli tänään vuorossa nuorisotori. Ohjelma oli monipuolinen ja iski hyvin nuorisoon, varsinkin nuorempaan nuorisoon, joka täytti katsomon penkit ja laajan alueen ympäriltä, kun tubettajat Niko ja Santtu esiintyivät.

Jono Nikon ja Santun kanssa kaverikuvaan oli parhaimmillaan puolen torin pituinen.

Niko ja Santtu esittelivät itsensä, järjestivät itseään koskevan tietokilpailun, höpöttelivät kaikenlaista ja vastailivat tietenkin nuorisovaltuuston edustajien ja yleisön kysymyksiin.

Esiintymisen jälkeen he jakoivat nimikirjoituksia ja poseerasivat halukkaiden kanssa kaverikuvassa. Ja halukkaita riitti, jono oli parhaimmillaan torin puoliväliin ja kesti reilun tunnin, ennen kuin kaikki halukkaat olivat kuvansa ja nimmarinsa saaneet.


Nuorisovaltuusto oli järjestänyt muutakin ohjelmaa, mm. onnenpyörä voittoineen keräsi pyörittäjiä ja sumopainijoita riitti. Paikalla oli myös muutama nuorisojärjestö, mutta niiden tarjonta ei näyttänyt kovasti kiinnostava, ainakin jos vertailukohta oli Niko ja Santtu.

Vanhempien puolella toria kesän viljellyt antimet alkavat olla laajimmillaan, luonnon marjoja saadaan vielä odotella.

Torille palanneella pumptrack-radalla riitti myös vilinää aamupäivän ajan ja rataa kierrettiin potkulaudalla, potkuautolla, pyörällä ja vaikka juosten, jos sopivaa apuvälinettä ei ollut mukana.


Musiikkipuolesta vastasi Vakka-Suomen musiikkiopiston kesäbändi, jossa kitaraa soittaa uusikaupunkilainen Eemil Mäkinen, bassoa laitilalainen Eetu Pärenkö ja rumpuja hänen veljensä Arttu Pärenkö.

Pojat ovat soittaneet yhdessä jo viitisen vuotta ja heillä on myös ”virallinen” bändi Eight Gates. Esiintymisiä ei ole vielä kertynyt kovinkaan paljon, mutta tänä kesänä musiikkiopiston puolesta he ovat olleet Munamarkkinoilla ja muitakin esiintymisiä on tiedossa.

Kovin ahkerasti pojat eivät tällä hetkellä yhdessä harjoittele, erikseen toki. Keikkasetti ei siksi ole vielä kovin pitkä, mutta siitä kyllä ilmenee trion lahjakkuus.

Erityisesti kitaristi Eemil Mäkinen käsittelee soitintaan taiturimaisesti ja myös laulupuoli sujuu. Torilla kuultiinkin mm. versio Beatlesin Let It Be’stä sekä vauhdikas instrumentaaliblues, jossa kitara todella lauloi.

Pätkä esityksestä löytyy Youtubesta tästä.


Artikkelikuva: Päivän nuorisotorilla oli monenlaista menoa ja meininkiä.

Kaverikuvaposeeraus.