Tapahtumakadusta ja leirintäalueesta tehdään suunnitelmat

Kaupunkisuunnittelu on tilannut Innovarch Oy:ltä tapahtumakadun suunnittelun katusuunnitelman hyväksyntää ja alustavaa kustannuslaskentaa varten. Työn kokonaispalkkio on 58 000 euroa (alv 0) plus matkakulut 6650 euroa sekä mahdolliset lisämatkat 950 euroa / henkilö / matka.

Innovarch Oy laati vuonna 2018 luonnoksen Alisenkadun muuttamisesta kävelykadusta. Tästä suunnittelusta syntynyttä aineistoa käytetään suunnittelun lähtötietoina. Lisäksi tänä vuonna toteutetaan ns. lähtötietoprojekteja, joiden valmistelussa Innovarch on mukana.

Tapahtumakadun suunnittelu toteutetaan Innovarchin johdolla sekä osittain alikonsultointina yrityksen yhteistyöverkoston kanssa, Innovarchin huolehtiessa projektin koordinoinnista ja kokonaisuuden hallinnasta sekä pää-, arkkitehti- ja konseptisuunnittelusta.

Maisema- ja liikennesuunnittelu toteutetaan yhteistyössä WSP Finland Ltd:n kanssa ja valaistussuunnittelu Vahanen talotekniikka Oy:n kanssa.

Päätöksen on allekirjoittanut kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén.


Hän on päättänyt myös Santtionrannan leirintäalueen konseptisuunnitelman hankinnasta. Suunnitelman tekee Nystad Sauna Company hintaan 5980 euroa (alv 0). Erikseen sovittavat muutos- ja lisätyöt tehdään hintaan 70 euroa / henkilö. Suunnittelutarjous sisältää yhden käynnin Uudessakaupungissa kahdelta henkilöltä. Kulut muista matkoista sovitaan erikseen.

Perusteluissa todetaan, että tällä hetkellä leirintäalue vaikuttaa suunnittelemattomalta ja rakennukset irrallisilta ja imagoltaan alue ja sen rakennukset ovat vanhanaikaiset ja ränsistyneet.

Suunnitteluhankkeen tavoitteena on tehdä Santtiorannan alueesta Varsinais-Suomen houkuttelevin ja modernein leirintäalue ja lomaparatiisi, jonka yleinen sauna houkuttelee turisteja niin läheltä kuin kaukaa.


Leirintäalueen kuva visituusikaupunki.fi -sivustolta.