Työpiksellä soi ja paukkui

Vähän yli 110 vuotiaalla Työväentalolla on nähty vuosien saatossa monenmoista, mutta tuskin montakaan kertaa sellaista menoa mitä maanantaina, kun Leijonapuistossa alun perin pidettäväksi aiottu Lasten soundi -tapahtuma siirrettiin sateen uhan vuoksi sisätiloihin.

Tommi Aaltonen.

Kun Musiikkituvan Päivi Kurkilahti väänsi taikasäätimestään paukepiirin volyymin täysille, niin siinä pärinässä ja paukkeessa alkoivat Työväentalon tapetit liehua, ovenpielet narista ja parkettilattia vääntelehtiä mukana.

Lapsia oli paikalla sata ja yli ja vanhempia sata ja yli. Koko Työväentalon salin lattia olikin viimeistä neliötä myöten täynnä nuoria ja vanhempia piknikkiläisiä. Monen viltin päällä olikin sellainen eväsvuori, että sillä olisi hätätapauksessa pärjännyt varmaan viikon.

Salin ilmastointi ei tunnetusti ole parasta A-luokkaa, joten lämpötilakin nousi tapahtuman myötä hellelukemiin, mutta siitä huolimatta nuoremmat jaksoivat häärätä koko kaksi tuntia taukoja pitämättä ja väsymättä.


Paukepiirin esiintymisen lisäksi Lasten soundin bändi soitteli lastenlauluja. Bändissä soittivat ja lauloivat Päivi Kurkilahti, Leena Kallonen, Mari Hjerppe, Jari Jalonen ja Tommi Aaltonen.

Myllymuori teki kasvomaalauksia ja MLL oli järjestänyt sivuhuoneeseen askartelu- ja tatuointipisteen. ja paikalla oli myös puffetti niitä varten, joiden eväät loppuivat kuitenkin kesken.

Tapahtumassa julkistettiin lisäksi Tommi Aaltosen runokirja Telaketjuhissi. Tommin ensimmäinen runokirja sisältää runoja lasten maailmasta ja arjen pienistä tapahtumista.

Tapahtuman järjestivät yhteistyössä kaupunki, Sateenkaari Koto, Remeo ja MLL Uudenkaupungin paikallisyhdistys.


Artikkelikuva: Musiikkituvan paukepiiriä johti Päivi Kurkilahti.

Myllymuorin kasvomaalaus.
Lasten soundi täytti Työväentalon lattian.