Se on Karjurock-viikko

Tulevana viikonloppuna 18.-20.7. vietetään järjestyksessään 13. ainoa ja oikea kotimainen maalaisfestivaali Karjurock. Tiedossa on maalaisromantiikan lisäksi huippukattaus Suomen eri genrejen kärkipään esiintyjiä.

Lipunmyynti on historiallisen kovassa vauhdissa ja tietyt lipputyypit ovat jo lähes loppuunmyyty. Nyt jo voidaan sanoa, että ennätysmäärä festarikansaa on tulossa.

Kattavat bussikuljetukset ympäri maakuntaa kuljettavat jo torstaina perheen pienempää väkeä vanhempiensa kanssa kuuntelemaan Turun omia superkaksosia Einoa ja Aapelia. Tiedossa on kaksosten historian toinen keikka ison yleisön edessä.

Alkuillasta teini-idoli Arttu Lindeman valtaa lavan Jaakko Parkkalin kanssa. Show`n jälkeen on tiedossa kaikkien halukkaiden kanssa Meet&Greet -tapaaminen valokuvien, nimmareiden ja kysymysten merkeissä.

Perhepäivän illan päättää legendaarinen juurikin Karjurockin maalaismaisemiin sopiva amerikassa supersuosiota keräävä county rockia soittava Steve ’N’ Seagulls.

– Olen muutamille sanonut, että Karjurockin kattaus on historian kovin ja tämä näkyy jo perhepäivässä. Torstaina on heti tarjolla todella hieno päivä vauvasta vaariin, kommentoi tapahtuman promoottori Robert Sainio.


Perjantain ykkösartistia ei tarvitse hetkeäkään miettiä. Kaikki mahdolliset ykkössijat viime aikoina napannut JVG on illan odotetuin ryhmä. Jare ja Ville-Galle esiintyy Karjurockissa jo kolmatta kertaa ja tiedossa on huikea spektaakkeli.

Lisäksi perjantaina esiintyy jokaisen paikallaolijan huumaava Sanni sekä Roope Salminen ja koirat. Artistin kommenttien mukaan edellinen Karjurockin keikka oli yksi heidän ikimuistettavimmista keikoistaan.

Raskaampaa osastoa perjantaina tarjoilee hurjaa kansainvälistäkin nousua tekevä Beast In Black.

– Olemme innoissamme siitä, että jopa toiset tapahtumajärjestäjät pitävät meitä hieman hulluina kun uskallamme rikkoa rajoja näin paljon. Esimerkiksi samana iltana JVG ja Beast In Black tai Stam1na ja Meiju Suvas, millä muulla festarilla voi kysyä, Sainio jatkaa.


Lauantain iltapäivän kiistaton ykköstähti on Eppu Normaali. Bändin biisit ovat lähes järjestäin hittejä ja ennakkokommenttien mukaan keikka tulee olemaankin lähes pelkkää hittitulitusta.

Myöhemmin lauantai-iltana kuullaa lisäksi mm. ysärilegenda Movetron sekä Haloo Helsingistä tutun Elli Haloon sooloprojektia Ellipsiä. Raskaammasta osasta vastaa Stam1na.


Lähiruoka suuressa roolissa

2019 Karjurockissa korostuu entistä korkeatasoisemmin lähellä tuotettu ruoka. Karjurock järjestetään Nopperlan Tilalla, josta festareille saadaan mm. kesäkurpitsaa, vadelmaa, mansikkaa, hernettä, tilliä sekä huikeaa ylämaankarjan lihaa. Lisäksi lähialueen tuottajilta tulee possua ja paljon eri kasviksia.

Kivikylän Kotipalvaamo on myös näkyvässä roolissa niin legendaarisella Kivikylän VIP -alueella kuin muussakin ruokatarjonnassa.

Perinteisen festariruoan lisäksi alueelta löytyy mm. avotulella valmistettavia annoksia lounge -ravintolassa, katukeittiöstä taasen saa tuoretta perunaa nyhtöpossun ja kauden kasvisten kera.

Suomen paras savustaja loihtii savustettuja annoksia, joissa ei pihtailla maussa. Lisäksi vatsan voi täyttää vaikka kiviuunipizzalla, hodareilla tai maukkailla kanakori -vaihtoehdoilla.

– Olemme tosissaan halunneet nyt panostaa tähän. Paljon on viime aikoina kuulunut kritiikkiä isojen massatapahtumien ulkomaisesta ruokatarjonnasta, mutta meillä asia on ajateltu täysin toisin. Kaikki mahdollinen otetaan lähituottajilta mitä vain voidaan, lopettaa Sainio.

Ohjelma

TORSTAI:

16.30 Koko perheen taikashow

18.00 Eino ja Aapeli

19.30 Arttu Lindeman & Jaakko Parkkali

21.00 Steve’n’ Seagulls

tivoli

kotieläinpiha

PERJANTAI:

16.30 Post-Water Society

18.15 S.I.G

20.30 Sanni

22.15 Beast in Black

00.00 JVG

01.30 Roope Salminen ja Koirat

LAUANTAI:

12.00 Lukas Leon

13.45 Bad Apples

15.30 Eppu Normaali

17.15 Meiju Suvas

19.00 Frederik

20.45 Movetron

22.30 Ellips

00.15 Stam1na

02.00 Huora

Liput ja lisätiedot: www.karjurock.fi

Karjurockin tiedote, artikkelikuva vuoden 2017 tapahtumasta.