UJK ja RNK yhteisjoukkueella B-tyttöjen ringettesarjaan

UJK ja Raision RNK yhdistivät ensi kaudeksi voimansa B-ikäisissä tytöissä ja lähtevät ringettesarjaan yhteisellä joukkueella. Kyseessä on järkipäätös, sillä kummallakaan seuralla ei olisi ollut mahdollista saada omaa joukkuetta B-ikäisiin.

– Meidän viime vuoden C-tytöistä vanheni kuusi pelaajaa ja Raisiossa on seitsemän B-ikäistä, joten ei yhteinen joukkuekaan kovin laaja ole, kertoo joukkueen toisena valmentajana toimiva Tiina Silokivi.

B-ikäisissä pelaajapula vaivaa monia muitakin seuroja, sillä mm. Jyske ja Rauman Lukko ovat viritelleet yhteistyötä.

– Raision joukkue on tuttu, sillä kolme meidän pelaajaa oli mukana jo viime vuonna eli Emmi Metsä-Tokila, Josefina Routi ja Helmi Silokivi. He pelasivat sekä meidän C-tytöissä ja RNK:n B-tytöissä.


Joukkue on jo pitänyt yhteisiä jääharjoituksia ja palavereja, mutta pääosin kesäharjoittelu tapahtuu erillään.

– Aloitimme jo keväällä, heinäkuun alussa tytöillä oli parin viikon omatoimijakso ja nyt jatkamme kolme kertaa viikossa. Peruskuntoa ja lihaskuntoa liikkuvuutta unohtamatta, osa tytöistä pelaa kesällä mm. jalkapalloa ja sitä kautta heille tulee lisätreeniä, muut tekevät omatoimisesti ylimääräistä.

Uudenkaupungin hallin remontin vuoksi täällä päästään jäälle todennäköisesti vasta syyskuussa, mutta Raisiossa voidaan jäätreenit aloittamaan jo elokuun alkupäivinä.

– Olemme sopineet, että yksi jäätreeni joukkueella on Uudessakaupungissa, yksi Raisiossa ja kolmantena jäätreeninä Raisiossa voi käydä naisten SM-joukkueen jäätreeneissä, myös meidän tytöt tai meillä esimerkiksi naisten joukkueen treeneissä.


B-nuorten sarja pelataan todennäköisesti samoin kuin viime vuonna eli ensin syyskuun loppupuolelta reilussa parissa kuukaudessa yksinkertainen SM-karsintasarja ja sen jälkeen joulukuun alkupuolelta maaliskuun alkupuolella kaksinkertainen SM-sarja ja Ykkössarja.

Viime kaudella kummassakin oli seitsemän joukkuetta ja tänäkin vuonna karsintasarjaan lähtee 14 joukkuetta. SM-mitalit ratkotaan kevään päätteeksi neljän parhaan pudotuspeleissä.

– Mitään virallista sijoitustavoitetta ei ole asetettu, mutta tärkeintä mielestäni on, että tytöt pääsevät pelaamaan oman ikäistensä joukkueessa ja samalla Raisiossa saavat myös tuntumaa vieläkin kovempaan sarjaa eli naisten treeneihin.

Vauhti ja kovuus ovat B-ikäisissä luokkaa kovempia kuin C-tytöissä. Myös peliaika lisääntyy eli neljän 12 minuutin erän sijasta B-tytöissä pelataan neljä 15 minuutin erää eli kuntoakin tarvitaan enemmän.

– Treenimatkat pitenevät, mutta osa tytöistä kävi Raisiossa jo viime vuonna eikä muitakaan B-ikäiseksi vanhentuneita se huoleta, vaan into on kova.


Artikkelikuva: Uudessakaupungissa B-tytöt ja C-tytöt treenaavat yhdessä, kuvassa ryhmä valmentajineen kesken kovan treenin. Kesätreeneihin eivät heinäkuussa kaikki pelaajat pääse.