Uusi yritys tekee autojen puhdistukset käsityönä

Sannolla, Sybimarin pihapiirissä osoitteessa Energiatie 2 aloitti heinäkuun alussa uusi yritys. Ukin Auton käsipesu -niminen yritys tekee nimensä mukaisesti autojen käsipesuja, mutta myös paljon muutakin.

Yrittäjänä toimii turkulainen Dara Abdulla Abubakar. Hän on tehnyt ”harrastuksekseen” kauan autojen pesuja ja puhdistuksia.

– Turussa on useita autojen käsipesufirmoja, mutta Uudessakaupungissa ei yhtään, siksi perustin firman tänne.

Sybimarin pihan teollisuushallista sai suhteellisen helposti sopivan tilan yritykselle. Pientä remonttia toki tarvittiin ja myös pienkoneita, kuten painepesuri ja kompressori piti hankkia.


Yritys tekee autojen ja myös veneiden ulkopesuja ja sisäpuhdistuksia ja vahauksia.

– Käsipesu on hellävarainen eikä naarmuta autoa, kuten automaattipesu voi tehdä. Sisäpuhdistukset ovat enemmän tapauskohtaisia. Voimme myös käydä tekemässä puhdistuksia esimerkiksi veneille satamassa tai autoille vaikka kotipihalla.

Pesujen lisäksi yritys tarjoaa renkaiden vaihtopalvelua ja säilytystä eli rengashotellipalveluja. Palveluihin sisältyy myös renkaiden pesu.

– Rengashotellipalvelua varten on tulossa näinä päivinä nosturi ja tarpeelliset varastohyllyt rakennetaan myös lähiaikoina.

Mitään korjauksia autoihin yritys ei tee, ainakaan tässä vaiheessa, mutta mahdollisesti toiminta laajenee myöhemmin.


Yritys on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9-18 ja lauantaisin 10-17, lisäksi sopimuksen mukaan myös sunnuntaisin.

– Kannattaa soittaa ja varata aika. Ulkopesuja voimme tehdä kaksikin samaan aikaan, mutta sisäpuhdistuksia vain yhden. Odotellessa voi nauttia kupillisen kahvia tai teetä. Tavallisen henkilöauton sisäpuhdistus kestää noin 40 minuuttia.

Yrittäjä on ensimmäisiin viikkoihin oikein tyytyväinen. Asiakkaat ovat löytäneet paikalle mukavasti ja Uudenkaupungin lisäksi asiakkaita on käynyt lähikunnista.

Yrityksen facebook-sivu löytyy tästä.


Artikkelikuva: Dara Abdulla Abubakar aloitti Uudessakaupungissa heinäkuun alussa autojen käsinpesu- ja rengaspalveluyrityksen.

Uusi yritys toimii remontoidussa Sybimarin hallissa Energiatiellä.