Ilta Napolin lahdella ja otuksia Runonkulmalla

Runonkulman Galleriassa avautuu tänään tiistaina uusi näyttely nimeltään Ystävyyden aika. Näyttelyn on kahden ystävyksen, raumalaisten Eija Hietasen ja Jenny Vuorelan yhteisnäyttely. Työt ovat pääasiassa keramiikkaa, lisäksi esillä on muutama Jenny maalaus.

Eija Hietanen.

Yli 20 vuoden ystävyyden lisäksi kaksikolla on paljon muutakin yhteistä. Eija on opettajana aikanaan houkutellut Jennyn keramiikan pariin ja vuosien aikana he ovat tehneet töitä yhdessä ja toimineen toistensa kriitikkoina ja keskustelukumppaneina, mutta vasta nyt ovat ensimmäistä kertaa yhteisessä näyttelyssä.


– Eijan kurssilla joskus 12 tai 13 -vuotiaana innostui keramiikasta, työ on käsin kosketeltava ja savea materiaalina voi muokata pitkälle. Siitä lähtien olen tehnyt keramiikkaa ja ohessa hieman myös maalannut. Eija on myös kannustanut minua eteenpäin ja pari vuotta sitten aloitinkin opiskelun Kankaanpään taidekoulussa. Olen myös opettanut keramiikan tekoa, mm. sijaistanut Eijaa.

Jenny Vuorelan otuksia.

Jennin töitä on aiemmin ollut Runonkulman Gallerian ryhmänäyttelyssä muutama vuosi sitten. Aiheensa hän löytää luonnosta, ympäröivästä maailmasta ja omasta elämästä. Aiheina vaihtelevat eläimet ja ihmiset.


Eija on tehnyt keramiikkaa yli 40 vuotta ja opettanut sitä kansalaisopistossa ja kuvataidekoulussa.

– Veistokseni ovat realistisia ja vahvasti aikaan sidottuja. Kokeilen myös kaikenlaisia uusia juttuja, esimerkiksi esillä olevien veneiden pinnassa olen kokeillut vahapatinaa, mutta olen kuitenkin sitä mieltä, että perusmateriaali pitää olla selkeästi näkyvissä.

Hän löytää innostusta töihinsä matkoilta, unista ja mielikuvista. Työskentely on välillä hyvinkin intensiivistä ja välillä taas rauhallisempaa.


Näyttelyn kaikille avoimet avajaiset pidetään tänään Galleriassa kello 18. Näyttely on avoinna elokuun loppuun asti ja siihen voi poiketa tutustumaan Gallerian aukioloaikoina eli tällä viikolla vielä kesäaikataulun mukaan keskiviikosta perjantaihin kello 11-17 ja lauantaina kello 11-15, ensi viikosta lähtien keskiviikkoisin kello 16-19 ja lauantaisin kello 11-15.


Artikkelikuvassa Eija Hietasen Ilta Napolin lahdella.

Jenny Vuorela, taustalla kaksi Jenny maalausta.