Helena Juntunen tänään Uudessa kirkossa

Crusell-viikko jatkuu tänään keskiviikkona kahdella tapahtumalla ja tietenkin Päivän puhalluksella. Illalla kello 18:n konsertissa Uudessakirkossa esiintyy mm. oopperalaulaja Helena Juntunen ja myöhemmin illalla Työväentalolla kuullaan tanssimusiikkia Juha Hostikan johtaman Dallapé-orkesterin tahtiin.

Uuden kirkon Dreamland-konsertissa kuullaan aluksi Benjamin Brittenin Temporal Variations oboelle ja pianolla ja toisena teoksena Herbert Howellsin Rhapsodic Quintet. Viikon taiteellisen johtajan Tuulia Ylösen muisteli, että teosta ei ole koskaan aikaisemmin esitetty Suomessa.

Väliajan jälkeen seuraa konsertin nimikkoteos Dreamland. Sen on säveltänyt Poul Ruders ja se perustuu Edgar Allan Poen runoelmaan, jossa kuvataan fantastista ja osin painajaismaistakin maisemaa.

Konsertin päätteeksi kuullaan Maurice Ravelin Madagaskarilaislaulut.

Dremlandin ja Madagaskarilaislaulujen solistina kuullaan sopraano Helena Juntusta. Hän kantaesitti Dreamlandin vuoden 2011 Crusell-viikolla.


Illalla Työväentalolla kuullaan hieman kevyempää musiikkia. Illan tapahtuma on jaettu kahteen osaan, aluksi kuunnellaan Dallapén viihdeorkesterisovituksia tuoleilla istuen ja tauon jälkeen päästään tanssimaan klassikoiden tahtiin.

Päivän puhalluksessa torilla kello 12 esiintyvät mestarikurssien opiskelijat.


Artikkelikuvassa Helena Juntunen.