Tänään on Lyhtyjen Yö

Tänään Crusell-viikolla kokoonnutaan puolelta päivin torille, iltakuudelta Vanhaan kirkkoon ja illaksi Vallimäelle.

Vanhassa kirkossa kuullaan kello 18 Pastoraalifantasiaa. Säveltäjinä ovat Schubert, Ravel, Klughardt, Prokofjev ja Francaix.

Luontorunoihin perustuvat August Klughardtin ja Franz Schubertin teokset ovat romanttista pastoraalia parhaimmillaan.

Konsertin toisen puoliskon avaava Prokofjevin kvintetto puolestaan on säveltäjänsä hienoimpia taidonnäytteitä. Konserttiohjelmiston täydentää ranskalaisten säveltäjien Ravelin ja Françaix’n ilmeikkäät teokset.

Konsertissa esiintyvät Helena Juntunen (sopraano), Harri Mäki (klarinetti), Hermann Stefánsson (klarinetti), Niamh McKenna (huilu), Anni Haapaniemi (oboe), Emmanuel Laville (oboe), Dag Jensen (fagotti), Petteri Iivonen (viulu), Essi Höglund (viulu), Jari Valo (viulu), Elina Lehto (viulu), Jakob Dingstad (alttoviulu), Anna-Kreetta Gribajcevic (alttoviulu), Tuomas Lehto (sello), Esko Laine (kontrabasso), Sivan Magen (harppu), Anna Kuvaja (piano), Matilda Kärkkäinen (piano).


Tänään torstaina on siis Lyhtyjen Yö, joka jo vuosia on ollut vetonaula ja saanut Vallimäen täyttymään vilteistä ja hilpeästä piknik-meiningistä.

Yössä esiintyy Pepe Willberg, jonka taustalla kuullaan myös viikon toiminnanjohtajaa Petri Hatakkaa.

Myös toinen esiintyjä on hieman vanhempaa kaartia eli saksofonisti ja yksi Suomi-jazzin veteraaneista Esa Pethman.

Musiikkiesitykset alkavat kello 21, mutta mäelle voi kiivetä jo aikaisemminkin ja aloittaa eväiden nauttimisen ilman musiikkia.

KORJATTU musiikkiesitysten alkamisaika kello 21:ksi.


Artikkelikuva Vallinmäeltä vuodelta 2017 kun vielä oli valoisaa.