Ladulle ja Lokalahti-seuralle avustusta Ravakalta

Leader Ravakka on myöntänyt keväällä käynnissä olleen Yht puuttuu II -teemahankkeen puitteissa avustusta 14 yhdistyksen pieniin investointeihin.

Hankkeen tavoitteena oli erityisesti parantaa kylien viihtyisyyttä elinympäristönä sekä monipuolistaa kylien yhteisten tilojen käyttöä sekä harrastusmahdollisuuksia. Yksittäisten alahankkeiden kokonaiskustannukset vaihtelevat noin tuhannesta eurosta reiluun 9 000 euroon.

Hankkeet ovat parhaillaan toteutuksessa ja useissa hankkeissa on kesän aikana tehty hankintoja ja pidetty talkoita. Hankkeiden toteutusaikaa on vuoden loppuun.


Uudessakaupungissa toimivista yhdistyksistä sai Vakka-Suomen Latu tukea halkomakoneen hankintaan. Koneella pilkotaan saunapuita sekä seuran Metsälehdon saunalla Haimiossa että Kasarminlahden laavulla.

Latu on jo aiemmin saanut Ravakalta rahoitusta Haimion saunarakennuksen uusimiseen, joka valmistui parisen vuotta sitten.

Lokalahti-seuralle Ravakka myönsi tukea Eräistenkarin saunarakennuksen remonttiin. Saunan terassi ja takka puretaan ja rakennetaan uudelleen sekä saunan kiuas uusitaan.

Laitilassa tukea saivat mm. Kaariaisten Kipinät, Seppälä-Kouman kyläyhdistys ja Kotiseutuyhdistys Suhina, Pyhärannassa Nälkloukan kyläyhdistys ja Vehmaalla Lahdingon kyläyhdistys.


Artikkelikuva vuoden 2016 kesältä, jolloin Ladun Metsälehdon saunaa pystytettiin.