Tommi ja muut U16-pojat hyvissä asemissa EM-karsinnassa

Suomen U16-koripallomaajoukkue on EM-karsinnan B-divisioonan lohkovaiheessa pelannut kolme ottelua, joista se on voittanut kaksi ja hävinnyt yhden. Korihaiden Tommi Lehtonen on pelannut jokaisessa pelissä.

Karsintaturnaus alkoi torstaina tasaisella pelillä Iso-Britanniaa vastaan. Tauolla Suomi johti kolmella pisteellä ja ennen viimeistä jaksoa ero oli sama. Viimeisen jakson Suomi voitti neljällä pisteellä ja koko pelin lukemin 63-57.

Tommi pelasi ottelussa reilu seitsemän minuuttia, mutta kumpikaan kolmen pisteen yrityksistä ei osunut.


Toisessa pelissä Itävalta roikkui puoliaikaan asti tuntumassa, mutta kolmannen jakson Suomi voitti 16 pisteellä ja ratkaisi pelin. Tauolla oltiin tilanteessa 31-22 Suomelle, lopputulos 78-47.

Tommi sai peliaikaa lähes 26 minuuttia, heittopeli ei vieläkään sujunut, pisteitä kolme yhdestä kakkosesta ja yhdestä vapaaheitosta, mutta levypalloja Tommi otti kuusi ja antoi kolme koriin johtanutta syöttöä.


Eilen lauantaina Suomi pelasi Belgiaa vastaan. Ensimmäinen jakso oli tasainen, mutta sitten Belgia meni menojaan ja voitti lukemin 91-61, tauolla tilanne oli jo 48-27.

Tommi pelasi 18,5 minuuttia ja kaukoheitot alkoivat osua, viidestä kolmosyrityksestä kolme toi pisteitä. Levypalloja Tommille kirjattiin kaksi ja koriin johtaneita syöttöjä ja riistoja yksi.


Tänään sunnuntaina Suomella on välipäivä, maanantaina iltapäivällä vastassa on Romania ja viimeisessä pelissä tiistaina illalla Slovakia.

Belgia on voittanut kaikki kolme peliään, Suomi, Iso-Britannia ja Romania kaksi ja Slovakia ja Itävalta ovat ilman voittoja.

Neljässä lohkossa pelattavien kisojen kunkin lohkon kaksi parasta jatkavat pudotuspeleihin, joten Suomen kannalta kaikki on vielä mahdollista ja maanantaina Romania-peli on erityisen tärkeä.

Jatkopelit alkavat torstaina.

Turnaus pelataan Podgorican kaupungissa Montenegrossa.