Otto Hiivola hyppäsi kultaa

Tilastokärki ja ennakkosuosikki Vankan Otto Hiivola kesti paineet tänään Lahdessa ja nappasi P15-sarjan SM-kullan seiväshypyssä.

Otto aloitti kisa korkeudessa 380, jossa mukana oli enää viisi muuta kilpailijaa. Otto selvitti ensimmäisellään 380, 390, 400, 405, 410 ja se riitti kullan varmistamiseen, sillä kolme seuraavaa jäivät tulokseen 405.

Hopea sai Tampereen Pyrinnön Konsta Kankainen, pronssia Lappeenrannan Martti Hyvärinen ja neljänneksi jäi Kaavin Matti Leväsalmi.

Kullan ratkettua Otto jatkoi vielä ja selvitti 420 toisellaan, mutta uusi ennätyskorkeus 440 oli liikaa. Otto on aiemmin tällä kaudella hypännyt 435.

Oton toinen laji kiekonheitto alkaa puoli kuuden maissa tänään. Siihen Otto lähtee tilastokakkosen.


Seiväskisa kesti kauan. Osanottajia oli mukana 18 ja aloituskorkeus oli 240, josta jotkut jo aloittivat. Kärkihyppääjät saivat odotella riman nousua aloituskorkeuksiinsa 360-380 senttiin lähes kaksi tuntia. Kello 10:20 alkanut kisa päättyi vasta hieman ennen iltapäiväkahta.

Seiväs on suosittu ja menestyksekäs laji alueella, Oton lisäksi Jyskeen Akseli Hyytiä hyppäsi viidenneksi tuloksella 390 ja Kiiston Väinö Vähä-Kouvola seitsemänneksi tuloksella 360.


Perjantaina pronssia keihäässä voittanut Kenttäkarhujen Mea Toivonen nousi tänään kiekossa viimeisellä heitollaan neljänneksi.

Mean ensimmäinen heitto kantoi 35,13 mutta kaksi seuraavaa olivat yliastuttuja. Tulos riitti kuitenkin juuri ja juuri sijaan kahdeksan eli kolmelle viimeiselle kierrokselle.

Neljäs ja viideskin suoritus mitätöitiin, mutta viimeisellä Mea kiskaisi 37,84 ja nousi neljänneksi. Pronssiin jäi matkaa noin 1,5 metriä. Lajin voitti Hämeenlinnan Iiris Veijola tuloksella 47,09.


Artikkelikuva: Talven treenit Kalannin punttisalilla olivat tehokkaita ja Otto Hiivola voitti 15-vuotiaiden SM-kultaa tuloksella 420.