Maukka Kuusisto saa näköispatsaan

Perjantaina 16.8.2019 klo 17.00 jääkiekkoilija Jarmo ”Maukka” Kuusistolle luovutetaan näköispatsas Männäisten torilla Kalannissa. Patsaan on veistänyt moottorisahataiteilija ja eläkkeellä oleva ammattikoulun opettaja Timo Kulmala.

Idea näköispatsaasta lähti siitä, kun Timo Kulmala muisteli aikoja, jolloin hän oli Jarmo Kuusiston opettajana Vakka-Suomen Ammattikoulussa. Kuusisto kävi talonrakentajalinjaa.

– Vuonna 1977 kannoimme oppilaiden kanssa Uudenkaupungin jäähallin rakennustyömaalle jäähdytysputkistoa. Tätä putkistoa muuten uudistetaan tällä hetkellä. Maukka oli tietenkin mukana talkooporukassa, muistelee Timo Kulmala, jolla on paljon hyviä muistoja Kuusiston ammattikouluajoista.

Jarmo Kuusiston pelaajaura on vertaansa vailla ja Timo Kulmala haluaa omalta osaltaan antaa tunnustuksen siitä Kuusistolle, näköispatsaan muodossa.


Jarmo ”Maukka” Kuusisto on Uudenkaupungin Roiman kasvatti. SM-Liigaa hän pelasi Rauman Lukossa ja Porin Ässissä. Kuusisto pelasi myös Tanskan ja Ranskan jääkiekon pääsarjoissa.

Maajoukkuepelejä Kuusistolle on kertynyt alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa vuosina 1980-81 ja miesten maajoukkueessa vuosina 1987-90. Pelaajauransa jälkeen hän on ollut jääkiekkovalmentajana Suomessa, Italiassa ja Ranskassa. Tällä hetkellä hän toimii kiinteistövälitysalalla.

Tapahtuma on osa Männäisten perjantaista markkinatoria, joka pidetään klo 16.00-19.00 Kalannin torilla (Pankkitie 2, Kalanti). Toritapahtuman järjestää Männäisten tori ry, joka on perustettu yhdessä eri toimijoiden kanssa Kalannin keskusta-alueen kehittämistä ja Vakka-Suomen elinvoiman lisäämistä varten.

Artikkelikuva: Maukka Kuusisto pelasi UJK:ssa yhden ottelun viime vuoden tammikuussa.