Kaupunginhallituksen maanantain päätöksiä

Kaupunginhallitus päätti, että kaupunki liittyy maakunnalliseen virka-ajan ulkopuoliseen sosiaalipäivystykseen ensi vuoden alusta alkaen.

Tällä hetkellä virka-ajan ulkopuolinen päivystys hoidetaan Vakka-Suomen kuntien kesken, mutta tehtävien määrä on kasvanut ja toisaalta Kustavi ja Taivassalo ovat ilmaisseet halukkuutensa antaa päivystys Turun hoidettavaksi.

Uudenkaupungin, Laitilan ja Pyhärannan resurssit eivät riitä päivystyksen pyörittämiseen.

Sosiaalilautakunta päätti ennen kesälomia ehdottaa siirtymistä maakunnalliseen, Turun hoitamaan yhteispäivystykseen.

Muutoksella ei pitäisi olla kustannusvaikutuksia, eri asia on, miten muutos vaikuttaa palvelutasoon, pohtii sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen ukinytin kesäkuun jutussa, joka löytyy tästä.


Kaupunginhallitus hyväksyi testamenttilahjoituksena saadun kiinteistön myynnistä osoitettavaksi 50 000 euroa hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunnalle vanhusten hyvinvointityöhön.

Kiinteistön myynnistä kaupunki sai lähes 180 000 euroa, josta liukuesteisiin on käytetty noin 12 000 euroa. Kiinteistön luovutuksen perusteena on ollut varojen käyttö vanhusten kuntoutus- ja kulttuuripalveluihin.

Hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta käyttää rahat Seniorikortin kustannusten kattamiseen. Seniorikortti 65+ sisältää mm. omatoiminen harjoittelu uimahallissa ja uimahallin kuntosalilla arkisin ennen kello 16:tta sekä Kalannin kuntosalilla sen aukioloaikoina. Jatkossa korttiin voidaan sisällyttää muitakin palveluja.

Kortin vuosimaksu on 55 euroa.

Tarkempi selvitys Seniorikortista löytyy tästä.


Hallitus antoi täyttöluvan Merituulikodin kahden lähihoitajan työsuhteen täyttämiseen, kotihoidon sairaanhoitajan työsuhteen täyttämiseen, kotihoidon lähihoitajan opintovapaan sijaisuuden täyttämiseen, perhetyön ohjaajan työsuhteen täyttämiseen ja palvelusihteerin työsuhteen täyttämiseen.

Kaikki em. työsuhteet ovat vapautuneet eri syistä eli uusista tehtävistä ei ole kysymys.

Sosiaalilautakunta oli myös pyytänyt hallitukselta Kuunarin yhden lähihoitajan työsuhteen muuttamista sairaanhoitajaksi ja sen täyttämislupaa, mutta hallitus jätti asian pöydälle seuraavaan kokoukseen Merja Kosken (sdp) ehdotuksesta.