Lahjamaali ja tehoton peli maksoivat kolme pistettä UPK:lle

UPK jäi pisteittä tänään Pallokentällä pelatussa vitosen ottelussa ja voi häviöstä syyttää vain itseään. Tilanteita oli useampaankin maalin ja toisaalta vierasjoukkue Kuuvuoren Laakin ainoa maali syntyi UPK:n pahasta mokasta, loppunumerot siis 1-0 vieraille.

Ottelu oli tärkeä, sillä KuuLa on sarjakakkosena UPK:n edellä. Voitolla se kasvatti eron jo seitsemään pisteeseen ja pysyi samalla kärkijoukkueen Liedon tuntumassa säilyttäen näin nousumahdollisuuden, UPK:lta ne tappion myötä käytännössä menivät.

Aivan pelin alussa UPK oli hieman unessa ja vieraat hallitsivat ensimmäistä varttia. Sen aikana syntyi myös ottelun ainoa maali, joskaan se ei ollut KuuLan hallinnan ansiota.

UPK puolustus palautti pallon maalivahdille, tai se ainakin oli tarkoitus, mutta pallo menikin suoraan rangaistuspilkun tuntumassa seisoskelleelle KuuLan hyökkääjälle, joka ei ollut uskoa tuuriaan, mutta oli sen verran tolkussaan, että sai pallon maaliin.

Loppujakson aikana UPK sai pelinsä kulkemaan ja loi muutaman hyvän tilanteen, mutta vieraiden maalivahti veti joka kerta pidemmän korren.


Toinen jakso oli sitten täysin UPK:n hallintaa. KuuLa sai jakson aikana ehkä kaksi hallittua tilannetta UPK:n maalille, muuten pallo oli UPK:n hallussa joko keskialueella tai menossa kohti KuuLan maalia.

UPK pystyi luomaan jakson aikana useita hyviä tilanteita. KuuLan maalivahti pelasi hyvin, mutta suurempi syy maalittomuuteen oli viimeistely-yritysten epäonnistuminen.

Pallo meni joko ohi maalin tai sitten laukaus epäonnistui totaalisesti eikä puolustuksella tai maalivahdilla ollut vaikeuksia napata palloa.

UPK pelaa 22.8 turkulaista AKT:tä vastaan vieraissa ja seuraava kotipeli Pallokentällä on 29.8 kello 19 Naantalin VG-62:ta vastaan.


UPK:n puolustuksen keskustassa Kenneth Lindroos ja Jaakko Lahti (21) selvittivät vieraiden hyökkäykset, mutta kun maalinteko ontui, niin pisteet karkasivat.