Kirkkoherran valinnan aikataulu venyy

Uudenkaupungin uuden kirkkoherran valinta oli keväisen aikataulun mukaan tarkoitus tehdä syyskuun alussa pidettävässä kirkkovaltuuston kokouksessa, mutta nyt vahvasti näyttää siltä, että aikataulu venyy.

Valintaa valmisteleva toimikunta kokoontui eilen torstaina. Viivästystä on aiheuttanut se, että tuomiokapitulin lausunto hakijoista saatiin seurakuntaan vasta keskiviikkona, kun keväällä toivottiin, että se olisi käytössä jo juhannuksen aikaan.

Toimikunta päätti, että se haastattelee ehdokkaat ensi viikon aikana ja mahdollisesti järjestetään myös yleinen haastattelu ja esittelytilaisuus.

Kirkkovaltuuston kokous piti alun perin pitää 12.9, nyt päivä on 19.9, mutta todennäköisesti valinnan valmistelu vie sen verran aikaa, että päivää joudutaan edelleen siirtämään.

Kirkkovaltuuston päätöksistä on 30 päivän valitusaika ja valittavalla on toisaalta irtisanomisaika nykyisessä virassaan, joten uusi kirkkoherra tuskin ehtii aloittaa enää tämän vuoden aikana.


Alun perin hakijoita oli kahdeksan, mutta heistä Kalannin kappalainen ja vs. kirkkoherrana toimiva Jukka Kekki sekä Baijerin evankelis-luterilaisen kirkon pastori Matti Nikkanen ovat peruneet hakemuksensa.

Jäljellä olevat hakijat ovat Laitilan seurakunnan kirkkoherra Petri Laitinen, Nousiaisten seurakunnan kirkkoherra Juhana Markkula, Uudenkaupungin seurakunnan kappalainen Samuel Mäkinen, Porin Teljän seurakunnan seurakuntapastori Seppo Sattilainen, Rauman seurakunnan kappalainen Valtteri Virta ja yksi hakija, joka ei ole antanut nimeään julkaistavaksi.


Artikkelikuva: Vs. kirkkoherra Jukka Kekki ei hae vakituiseksi kirkkoherraksi vaan hän on vetänyt hakemuksen pois.