Uimahalli aukeaa maanantaina

Uimahallin kesätauko alkaa olla ohi ja kaikki on valmiina maanantaina kello 8 tapahtuvaan ovien avautumiseen. Henkilökunta on valmistautunut uuteen kauteen koko menossa olevan viikon verestämällä mm. ensiapu- ja vesipelastustaitojaan ja tarkistamalla laitteiden ja tekniikan toimivuutta.

Altaat täytettiin vedellä torstaina ja innokkaimmat uimarit ovat jo tällä viikolla poikenneet hallilla katsomassa, joko pian uimaan pääsee.

– Kesän aikana on tehty pientä pintaremonttia, mm. valaistuksessa on siirrytty led-tekniikkaan. Ohjatut ryhmät alkavat varsinaisesti viikolla 36 eli syyskuun 2. päivä, mutta ennen sitä on jo ylimääräistä ohjelmaa, kertoo kaupungin liikuntapalveluista vastaava Heidi Vuori.

Ensi viikolla järjestetään kaksi alkeisuimakoulu, mutta molemmat täyttyivät vartissa ilmoittautumisen alkamisesta. Kaupungin kouluissa on syksyllä viikon syysloma ja sen aikana tullaan järjestämään useita uimakouluja.

Ensi viikon keskiviikkona on jumppa syvässä altaassa kello 19, torstaina pidetään aikuisten tekniikkauimakoulu kello 20 ja seuraavalla viikolla jumppa syvässä altaassa tiistaina ja torstaina kello 19.

Uimahallin aukioloajat, ryhmät ja muu info löytyy kaupungin sivuilta tästä ja/tai uimahallin fb-sivulta tästä.


– Ryhmistä löytyy jokaiselle jotain, tarjonta on viime kauden tapainen. Ryhmiin ja tunneille ei ole ennakkoilmoittautumista ja kaikki mahtuvat mukaan.

Ryhmätuntien aikaan matkauimareillekin löytyy tilaa. Kiireisintä aikaa uimahallilla on iltapäivällä viiden…kuuden aikaan ja hiljaisin ja rauhallisin tunti on yleensä illan viimeinen eli puoli yhdeksästä puoli kymmeneen.

– Viime vuonna uimahallissa oli kävijöitä vajaa 63 000 eli hieman vähemmän kuin viimeisen parinkymmenen vuoden aikana keskimäärin. Aikanaan hallin alkuvuosina kävijöitä oli vuodessa yli 100 000.

Eniten uimahallissa käydään loka-marraskuussa ja vuoden ensimmäisinä kuukausina. Säätila vaikuttaa uimahallin kävijämääriin ja pidempänä trendinä lasten määrä vähenee, joka näkyy koululaisten käyntimäärissä.


Omatoimista vesijumppaa ajatellen uimahallissa on Hydrohex -sovellus, josta löytyy eritasoisia ja -pituisia jumppaohjelmia.

– Siihen on saatu nyt myös isompi näyttö. Laitetta voi käyttää yksin tai sitten pienessä ryhmässä.

Uimahalli sai keväällä myös uuden liikuteltavan allashissin, jolla rullatuolilla liikkuvia voidaan laskea altaaseen. Vanha laite oli kiinteä, uusi voidaan viedä minkä altaan reunalla ja mihin kohtaa tahansa.

Uimahallin avautuessa maanantaina tulevat myyntiin Seniorikortit. 55 euron hintaisen kortin ostamalla 65 vuotta täyttänyt kaupunkilainen pääsee treenaamaan vuoden ajan uimahalliin ja uimahallin kuntosalille ennen kello 16:tta ja Kalannin kuntosalille aina sen aukioloaikoina.


Artikkelikuva: Uimahallin henkilökunta on valmistautunut uuteen kauteen, alkuviikolla pidettiin ensiapu-kertausta ja loppuviikolla vesipelastusta. Kuvassa ylärivissä vasemmalta Johanna Laimaa, Henna Lilja, kouluttaja Arto Gustafson ja edessä Lotta Huuhtanen ja Jasmin Ropponen.