2-0 johto ei riittänyt UPK:n naisille

UPK:n naiset pelasivat perjantaina Sorvakossa yhtä ylemmän sarjan ennakkosuosikkia Salon Palloa vastaan. UPK pääsi alussa jo kahden maalin johtoon, mutta vieraat nousivat tasoihin kummankin puoliajan loppuhetkillä tehdyillä maaleilla.

Julia Herrala vei UPK johtoon jo neljännellä minuutilla ja varttia myöhemmin Katarina Maikola kova kuti painui etunurkasta SalPan maaliin.

SalPa on nuori, vauhdikas ja taitava joukkue ja se pisti hyvin kampoihin UPK:lle. Kummallakin joukkueella oli avausjaksolla mahdollisuuksia lisämaaleihin.

Jakso näytti jo päättyvän UPK kahden maalin johtoon, kun SalPa sai kaukovedon kohti UPK:n maalia. Pallo meni UPK:n maalivahdin Riina-Mari Ketolan yli, osui ylärimaan ja kimposi harmillisesti Riina-Marin selän kautta maaliin.


Toisella jaksolla vauhdikas peli jatkui ja pallo liikkui nopeasti maalilta maalille. SalPa sai hyviä yrityksiä, mutta Riina-Mari torjui hyvin.

Myös UPK:lla oli useita avoimia paikkoja, mutta laukaukset sujahtivat lähietäisyydeltä ohi tai sitten SalPan maalivahdin hyppysiin.

Loppuminuuteilla SalPa pisti kaikki peliin ja hyökkäsi riskillä, joka lopulta kannatti. SalPa sai sivurajaheiton, josta pallo lingottiin UPK:n maalilla. UPK:n puolustajien puristuksessa SalPan pelaaja onnistui pukkaamaan pallon maalin UPK:n pelaajien keskeltä, käyttäen ehkä apuna hieman sääntöjen rajamailla olevia keinoja.


Yläsarjan kärjessä on Salon Wilpas, joka on voittanut kaksi peliään, Lauttakylällä on myös kuusi pistettä, mutta kolmesta pelistä, SalPa ja UPK ovat neljässä pisteessä, SalPa kahden ja UPK kolmen pelin jälkeen, FC Raumalla on kolmesta pelistä yhtä monta pistettä ja AFC Campus on kolmen pelin jälkeen edelleen nollilla.

Sarja pelataan kaksinkertaisena, joten kaikki on vielä mahdollista.

UPK kohtaa keskiviikkona Turussa AFC Campuksen ja seuraavassa kotiottelussa ensimmäisen kierroksen päätteeksi 30.8 vieraaksi saapuu sarjakärki Wilpas.


Artikkelikuva: SalPa tasoitti ottelun pelin viimeisellä minuutilla sivurajan jälkeisellä puskumaalilla.