Otto Hiivolalle viisiottelun SM-hopeaa

Viime viikonlopun kahden P15-sarjan kultamitalin jatkeeksi Vankan Otto Hiivola otteli tänään SM-hopeaa viisiottelussa. Viime vuonna muutamalla pisteellä kakkoseksi jäänyt kotikentällään otellut Lapuan Juho Kallio oli tällä kertaa liian kova.

Otto otteli tasaisen sarjan. Viime vuoden tapaa hän oli kahden ensimmäisen lajin (100 aidat ja pituus) jälkeen mitalien ulkopuolella ja jo noin 400 pistettä Kallion takana.

Viime vuonna Oton kiri alkoi keihäässä, mutta nyt se ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Otto jäi lajissa kolmanneksi ja kun Kallio paransi viime vuodesta reippaasti heittäen jopa neljä senttiä Ottoa pidemmälle, ero alkoi olla jo ratkaisevan suuruinen.


Viikko sitten SM-kultaa seipäässä voittanut Otto oli neljännessä lajissa selkeä ykkönen samalla tuloksella 420, jolla hän voitti lajin kultaa.

Kallio paransi seipäässäkin reilusti viime vuodesta hypäten kolmanneksi tuloksella 380.

Ennen 1000 metrin juoksua Oton kakkossija oli selvä, Kallio oli yli 200 edellä, toisaalta kolmantena oleva Tampereen Pyrinnön Konsta Kankainen oli yli 200 pistettä Oton takana,


Päätösmatkalla ei viime vuoden tapaista taistelua nähtykään, Otto juoksi 3.06,57 eli seitsemisen sekuntia viimevuotista hurjastelua hitaammin. Kallio juoksi 2,5 sekuntia Ottoa nopeammin ja kolmanneksi päätösmatkalla noussut Jyväskylän Joonas Lapinkero 3.04,84.

Juho Kallio keräsi lopulta 3865 pistettä, Otto 3599 ja Joonas Lapinkero 3324 eli erot olivat selvät.

Heinäkuun alkupuolen pm-kisoihin verrattuna Otto paransi pistemääräänsä 170 pistettä.

Artikkelikuva: Otto Hiivola jatkoi tänään SM-mitaliputkeaan viisiottelun hopealla.