Heli Laaksosen kirjanjulkijuhla Männäisten torilla

Runoilija Heli Laaksosen Aurinko. Porkkana. Vesi. -runokokoelman Vakka-Suomen kirjanjulkijuhlaa vietetään perjantaina 23.8.2019 Männäisten torilla.

Heli astuu Männäisten torille pystytetyn runoteltan parrasvaloihin juuri ilmestyneen viidennen runokokoelmansa kanssa ja kertoo uudesta lounaismurteisesta tuotannostaan torilla klo 16.30 ja 17.30.

Kirjanjulkijuhlassa kuullaan runoja ja tarinoita niiden takaa. Mistä runokokoelma sai nimensä? Miten nykyajan hulluus näkyy runoissa. Oliko ennen kaikki paremmin? Miten tästä eteenpäin? Runokirja on harvinaisesti nelivärinen ja sen sivuja rytmittävät Kalannissa pitkään asuneen taiteilija Raija Tuumin grafiikan vedokset. Heli vastaa torilla mielellään yleisökysymyksiin ja runotoiveisiin.


Uutta kirjaa omistuskirjoituksin sekä aikaisempia teoksia on myynnissä torilla. Aurinko. Porkkana. Vesi. -kirjaa voi myös ennakkotilata torille omistuskirjoituksella ja pienellä yllätyksellä 22.8.2019 mennessä sähköpostilla: info@itello.fi tai Männäisten torin Facebook-sivujen kautta (25 €/kpl).

Mukana kirjanjulkijuhlassa on Vihannes-Laitila Oy, joka lahjoittaa 100 ensimmäiselle runokirjan ostajalle porkkananipun. Lisäksi Vihannes-Laitila myy torilla naposteluporkkanapusseja, joiden myynnistä saatu tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Kalannin Sotaveteraaneille.


Heli Laaksonen on Lounais-Suomen murteella kirjoittava runoilija. Helin vuonna 2000 ilmestynyt esikoisteos Pulu Uis nousi nopeasti yhdeksi Suomen suosituimmaksi runokirjaksi ja hänen suosionsa runoilijana on ainutlaatuinen ilmiö Suomessa.

Heli Laaksonen tunnetaan myös valloittavana ja mutkattomana esiintyjänä, joka on tehnyt useita runokiertueita. Uusin runokiertue ”Aurinkokiarros” kiertää syksyllä muun muassa Turussa, Mynämäellä, Yläneellä ja Porissa.

Lapsuutensa Heli on viettänyt Uudessakaupungissa ja asunut 10 vuotta Laitilassa. Tällä hetkellä Helin koti on Rauman Lapissa. Kirjoja hän on julkaissut parikymmentä.


Vihannes-Laitila Oy on varsinaissuomalaisten viljelijöiden omistama osakeyhtiö, jolla on keskitettyä jalostus- ja pakkaustoimintaa kahdessa toimipisteessä, Vihannes-Laitilassa Kalannissa ja Juuresvakassa Laitilassa. Vihanneksia toimitetaan 38 miljoonaa kiloa vuodessa tukkuihin ja teollisuuteen. Yhtiön liikevaihto on 35 miljoonaa euroa.

Tapahtuma on osa Männäisten markkinatoria, joka pidetään perjantaisin klo 16.00-19.00 Kalannin torilla (Pankkitie 2, Kalanti) elokuun loppuun asti. Toritapahtuman järjestää Männäisten tori ry, joka on perustettu yhdessä eri toimijoiden kanssa Kalannin keskusta-alueen kehittämistä ja Vakka-Suomen elinvoiman lisäämistä varten.

AHTI

Käsketti verkostoituma.

Se on tätä päivä.

Nyy mul on 3241 verkko

mut

ei

ikinä

aikka

kalasta.

(Heli Laaksonen: Aurinko. Porkkana. Vesi. WSOY 2019)