Työttömien määrä kasvoi kesäkuukausina

Normaaliin tapaan työttömyys kohosi kesä-heinäkuussa koulujen päättymisen ja määräaikaisten työsuhteiden päättymisen vuoksi. Uudessakaupungissa työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi heinäkuun aikana 69:llä ja työttömyysprosentti nousi prosenttiyksikön verran 6,4:ään.

Toukokuun lopusta kasvu oli 1,3 prosenttiyksikköä eli yli 90 henkilöä.

Nuorten työttömyyden kohdalla nousu ei kuitenkaan ollut suurta. Alle 25-vuotiaita oli heinäkuun lopussa työttömänä vain kuusi enemmän kuin kuukautta aiemmin, mutta yli 50-vuotiaita 22 enemmän.

Kokonaisuutena kaikkien ryhmien työttömyysaste on vuoden aikana pysynyt hyvin vakiona ja kuukausitasolla on tapahtunut vain hyvin pieniä muutoksia puoleen tai toisen, tosin kesä-heinäkuun työttömyyden kasvu oli selvästi reippaampaa kuin vuosi sitten, mutta toukokuun lopun työttömyysaste olikin ennätysalhainen 5,1.

Vuosi sitten työttömyysaste oli heinäkuun lopussa 6,7 eli kolme kymmenystä korkeampi, kaksi vuotta sitten 7,9 ja vuonna 2016 10,5.


Naapurikunnissa heinäkuun muutos oli samanlainen. Jokaisessa työttömien määrä kasvoi hieman ja työttömyysaste nousi vajaan tai reilun prosenttiyksikön.

Laitilan työttömyysaste oli heinäkuun lopussa 5,1, Kustavin 7,2, Pyhärannan 6,0, Taivassalon 7,7 ja Vehmaan 6,3.

Vakka-Suomen työttömyysaste on Varsinais-Suomen alhaisin eli 6,1. Muissa seutukunnissa työttömyys aleni vielä vuositasolla, mutta Vakka-Suomessa pysyi ennallaan.


Varsinais-Suomen työttömyysaste oli 9,9 prosenttia, joka on 0,9 prosenttiyksikköä vuoden takaista alhaisempi. Koko maan työttömyysaste on 10,2.

Varsinais-Suomessa korkeimmat työttömyysprosentit ovat Turussa (13,0) ja Salossa (11,2), alhaisimmat Laitilassa (5,1) sekä Paimiossa ja Ruskolla (5,2).